maandag 24 juni 2024
spot_img

Stoommachinemuseum-lezing over de grote doorbraak in de scheepvaart

Dick Vries (64) geeft zondag 28 januari een lezing in het Stoommachinemuseum over de grote doorbraak in de scheepvaart: stoommachines.

Voor de zeilvaart is wind nodig, anders komt het schip niet vooruit. Stoommachines in de scheepvaart betekenden een grote doorbraak. Nu konden de kapiteins nauwkeurig aangeven wanneer ze in een haven zouden aankomen. Dick Vries weet alles over scheepsmachines. Hij schrijft samen met gepensioneerd werkbouwkundige Jan Klootwijk over de maritieme techniek tegen de achtergrond van de 19e-eeuwse politiek. Hun artikelen worden in binnen- en buitenland gepubliceerd. In 2014 schreven zij mee aan het boek over schroefstoomschip Zr.Ms. Schorpioen.

De lezing ‘De introductie van de stoommachine in de scheepvaart’ is onderdeel van een lezingenreeks van zes in het museum. De lezing start om 14.00 uur in het Stoomtheater van het Stoommachinemuseum aan de Oosterdijk 4 in Medemblik. Toegang bedraagt vijf euro, contant te voldoen voor aanvang van de lezing. Leden van de Vereniging Vrienden van het Nederlands Stoommachinemuseum hebben gratis toegang. Reserveren is niet verplicht maar wel gewenst via info@stoommachinemuseum.nl of 0227-544732.

De volgende lezingen uit de reeks zijn op zondag 11 februari, 25 maart, 29 april en 3 juni.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen