vrijdag 24 mei 2024
spot_img

Stoommachinemuseum verlenging sluiting

Op de persconferentie van 31 maart is bekend gemaakt dat de ‘coronamaatregelen’ ten aanzien van onder andere musea van kracht blijven. Dit betekent dat ook het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik tenminste tot 28 april gesloten zal blijven.

Achter de schermen wordt hard gewerkt om als het museum de deuren weer opent klaar te zijn voor de tweede helft van het museumseizoen. Er staan nog vier grote evenementen op het programma.

Westfries-en Ambachtenweekend op zaterdag 18 en zondag 19 juli. Vele ambachtslieden komen naar het museum om hun ambacht te tonen.
Stoomsloepenweekend op zaterdag 1 en zondag 2 augustus. Een groot aantal authentieke stoomsloepen meert af aan de museumsteiger. Bij mooi weer en voldoende capaciteit mogen bezoekers aan boord stappen om een stukje meevaren.
Stoommodellenweekend op zaterdag 19 en zondag 20 september. Modelbouwers uit het hele land showen hun prachtige stationaire, rijdende of varende stoommodellen.
Lichtjesavond op zaterdag 2 november. Het museumseizoen wordt traditioneel op spectaculaire wijze afgesloten.
Natuurlijk kunnen deze evenementen alleen doorgang vinden als de maatregelen tegen verspreiding van het virus opgeheven zijn. Voor meer informatie raadpleeg de agenda op de website: www.stoommachinemuseum.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen