donderdag 13 juni 2024
spot_img

Stoomtram ontwaakt uit winterslaap

Na een korte winterslaap wordt de locomotief in de voorjaarsvakantie opgestookt voor de ontdekkingsreis Op Stoomtramavontuur. Jong en oud ontdekken alles over de stoomtram op het museumterrein van de stoomtram in Hoorn en maken aansluitend een korte rit met de stoomtram. Een unieke kans om zelf het kolenvuur te stoken op een stoomlocomotief! 
 
Op Stoomtramavontuur is een speurtocht langs alles wat de stoomtram zo spannend maakt. Een avontuur waarbij de handen uit de mouwen worden gestoken! Hoogtepunt is het kijkje op de stoomlocomotief. Hier worden de kolen gestookt en verandert water in stoom. Als een echte ontdekkingsreiziger help je met het laden van goederen in de tram en sorteer je de poststukken in het postrijtuig. Hierna bedien je onder begeleiding van de seinhuiswachter een wissel of sein, zo ben je helemaal klaar voor de reis met de stoomtram!
 
Het avontuur kun je deze voorjaarsvakantie beleven van 27 februari t/m 3 maart om 10.00, 12.00 en 14.00 uur.
Het programma start op tramstation Hoorn met aansluitend een stoomtramrit van circa 2 uur. Meer informatie: www.stoomtram.nl/stoomtramavontuur

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen