dinsdag 23 juli 2024
spot_img

Stopt de collecte van het K.W.F. in Andijk?

Het collecteteam in Andijk is dringend op zoek naar nieuwe wijkhoofden om de collecte te organiseren. Momenteel bestaat het wijkhoofdenteam nog maar uit 1 persoon en dit zou betekenen dat de collecte in de oude vorm zal moeten gaan stoppen in onze gemeente. Voor 1 persoon is dit namelijk een te zware belasting. Vandaar een dringende oproep om nieuwe wijkhoofden.

Wat houdt de functie van wijkhoofd precies in:
– Als wijkhoofd begeleid je 10 tot 15 collectanten.
– Je deelt de collectematerialen uit aan de collectanten.
– Je houdt de contactgegevens van de collectanten up to date.
– Je deelt de looproutes in van de collectanten.
– Vanwege de nieuwe manier van collecteren middels QR code hoeft de opbrengst van de
collectebussen niet meer te worden geteld.
Draagt u het K.W.F. een warm hart toe en vindt u het belangrijk dat de collecte ook in onze gemeente middels de oude manier van collecteren blijft bestaan, mail dan voor opgave of informatie naarhm.dekker@hotmail.com of bel 06 5170 0881.

Help je mee? KWF zoekt collectanten in Andijk
Collecteweek 3 t/m 9 sept

Het KWF-collecteteam in Andijk zoekt vrijwilligers die in de week van 3 t/m 9 september willen meedoen aan de huis-aan-huis collecte voor KWF Kankerbestrijding. “Het is een makkelijke en dankbare manier om je in te zetten voor een goed doel”, aldus het collecteteam. “Al loop je maar één avondje, 2 uurtjes. Elke hulp is welkom! En wandelen is nog gezond ook.”

1 op de 3 mensen in Nederland krijgt kanker. Dat maakt het ook dit jaar weer heel belangrijk om geld op te halen voor KWF. “Bijna iedereen wordt wel geraakt door deze ziekte. Of je het nu zelf hebt, of iemand in je omgeving. De impact van kanker is heel groot.”

Steeds beter behandelen
“Door geld op te halen, kunnen we echt een verschil maken”. Dankzij alle onderzoeken waarin KWF heeft geïnvesteerd, is kanker steeds beter te behandelen. Nu overleeft gemiddeld 66% van de patiënten de eerste 5 jaar. Bij de oprichting van KWF was dit slechts 25%. “Mooi om daar een steentje aan bij te dragen”.

Iets geven? Even scannen
Hoewel KWF dit jaar voor het 74e jaar op rij collecteert, is het er door de jaren heen wel moderner op geworden. Zo lopen sinds vorig jaar alle collectanten van KWF met een collectebord met QR-code, in plaats van een collectebus. “Handig, dan hoeven mensen niet meer op zoek naar contant geld als we voor de deur staan.”
Doneren werkt heel simpel: “Met je smartphone scan je de QR-code die op het collectebord staat, je past eventueel het bedrag aan, en de betaling verloopt vervolgens via iDEAL. Eenmalig en veilig. Je zit nergens aan vast!”

Meld je aan
Wil je ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen in Andijk? Je bent van harte welkom! Meld je aan via kwf.nl/wordcollectant of mail hm.dekker@hotmail.com.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen