maandag 4 maart 2024
spot_img

Streekasiel Dierentehuis Hoorn regio West-Friesland

Helaas is het nog steeds zo dat er regelmatig dieren zwervend op straat gevonden worden. Dat er na een aanrijding geen baasje komt om het dier op te halen of dat mensen door allerlei omstandigheden afstand moeten doen van hun dier. Bij het dierentehuis St. Herbedina Japin- Timmer in Hoorn worden dieren uit de regio West-Friesland opgevangen, opgelapt en herplaatst.

“Binnengekomen dieren gaan eerst in quarantaine. Zo snel mogelijk na binnenkomst worden ze nagekeken door de dierenarts. Alle asieldieren zijn ingeënt, gechipt, ontwormd en ontvlooid. De katten worden bovendien gecastreerd of gesteriliseerd.”

Herplaatsen
Dieren gaan vanuit de quarantaine naar de open afdeling en kunnen dan herplaatst worden bij een nieuwe baas. “Ook al willen wij graag dat alle dieren vanuit het asiel snel weer een plekje in een gezin vinden, denk alstublieft goed na voordat u overgaat tot de aanschaf van een dier. Een dier heeft naast aandacht ook zorg nodig, vergeet niet de kosten van eten en eventueel medicijnen. Een dier hoort deel te worden van het gezin en is geen logé die na een week of maand weer weg gaat.” Mensen die een dier uit het asiel halen, betalen hiervoor een onkostenvergoeding.

Euthanasiebeleid
Het is nog steeds een wijdverbreid misverstand dat dieren die niet binnen een bepaalde termijn uit het asiel worden opgehaald, afgemaakt worden. “Dit is absoluut niet waar! De dieren krijgen alle tijd om een nieuw (t)huis te vinden. Gelukkig komt voor verreweg de meeste dieren binnen een paar weken een mooie nieuwe kans.”

Vrijwilligers onmisbaar
In het dierentehuis werken enkele betaalde krachten en een grote groep vrijwilligers. Samen zorgen zij ervoor dat de dierenverblijven elke ochtend worden schoongemaakt en dat de dieren hun voer en medicijnen krijgen. ‘s Middags worden er klanten rondgeleid en worden er diverse andere klusjes gedaan. “Zonder vrijwilligers zou het asiel niet kunnen draaien, daarom worden er altijd mensen gezocht die één of meerdere dagdelen willen komen helpen of een speciale taak op zich willen nemen. Zo zijn er sinds kort een aantal ‘knuffeloma’s’ actief die op gezette tijden langskomen om schuwe katten wat extra aandacht te geven.”

Giften welkom
Het dierentehuis is een ANBI instelling, derhalve kan uw gift aftrekbaar kan zijn. “Elke gift is welkom, kleine beetjes maken samen ook een groot bedrag. Wilt u liever een gift in natura geven? Dan maakt u onze dieren heel blij met droge kattenbrokjes, kattensnoepjes, kauwstangen van buffelhuid voor de honden en kleine kittenkrabpaaltjes (voor in de hokken). Alle beetjes helpen!”

Medicijnen te geven
Indien u een gift in natura wilt geven kunt u ook denken aan de kleine blikjes Gourmet Gold fijne mousse. “Wij gebruiken dit om medicijnen in te geven en ook voor de hele slechte eters. Het moet voor het toedienen van deze medicatie dus echt de mousse zijn (in allerlei smaken).

Medisch noodfonds
“Na de succesvolle operatie van kat Bikkel en de overweldigende respons in de vorm van uw financiële bijdragen hebben wij een medisch noodfonds opgericht. Het geld uit dit noodfonds zal uitsluitend gebruikt worden voor asieldieren die extreme medische zorg nodig hebben.”
Te naam stelling rekening: Stichting Heberdina Japin Timmer, rekeningnummer NL 68 RABO 0101 4999 22.

Contactgegevens asiel
Ook hier bij het dierentehuis gelden beperkingen i.v.m. het coronavirus. U kunt alleen langskomen op afspraak.
Bezoekadres: Schellinkhouterdijk 1, 1621 MJ, Hoorn.
Voor een afspraak belt u met 0229- 21 81 97.

- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen