dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Stress en Lifestyle, wat voor impact heeft dit op ons?

Kelly Groot is samen met haar man eigenaresse van Praktijk Andijk. Hier kan men terecht voor fysiotherapie en acupunctuur. Kelly houdt zich voornamelijk bezig met lifestyle, ze merkt dat veel mensen behoefte hebben bij hulp met betrekking tot stressklachten en lifestyle begeleiding.

Stress
“Onze samenleving heeft tegenwoordig te maken met veel stress, niemand ontkomt er aan, volwassenen niet, kinderen niet, en zelfs je ongeboren kindje niet. Een korte periode van stress of spanning is niet erg, het houdt je scherp en je presteert er vaak beter door. Maar langdurige stress, die langer dan zes maanden aanhoudt, is een ander verhaal. Je lichaam gaat anders reageren, je kan er onverklaarbare pijnen door krijgen en je kan last krijgen van angsten, emotionele prikkelingen en ernstige vermoeidheid”, aldus Kelly.

Volgens Kelly weten we vaak wel waar stress vandaan komt, dit heeft te maken met werk, relaties, het sociale leven, familie, voeding of negatieve gedachten. Als je langdurig stress ervaart kom je vaak in een negatieve spiraal terecht. Je gaat slechter eten, stoppen met sporten in verband met tijdgebrek, meer drinken en bent vaak nutteloos op je mobiel aan het scrollen. Dat wijntje geeft bijvoorbeeld even een lekker gevoel, dit heeft te maken met een dopamine shot, maar daarna zakt men weer in.

Lifestyle
Mensen met langdurige stress putten hun lichaam uit met als gevolg dat hun hormoonhuishouding van slag raakt. Dopamine, endorfine en serotonine worden minder aangemaakt waardoor mensen geen zin meer hebben om te werken, op zien tegen feestjes, malende gedachten en slecht slapen. De vraag is, hoe kan dit veranderd worden? Dit heeft alles te maken met aanpassingen in je lifestyle.

“Bewegen of sporten is enorm belangrijk om je lekker te voelen, elke dag minimaal 30 minuten. Sporten geeft je geestelijke ontspanning. Je maakt serotonine aan, je geluk hormoon, wat een lekker gevoel geeft na het sporten. Daarnaast is voeding van groot belang, door puur te koken krijg je energie en de juiste voedingsstoffen om je hormonen aan te vullen. Magnesium is een van de belangrijkste stofjes, deze schrijf ik ook vaak voor aan mensen die langdurige stress ervaren.”

Daarnaast vertelt Kelly dat het van belang is dat je werk doet wat je leuk vindt en waar je je uitdaging uit haalt. Wellicht kun je je kennis verdiepen door een cursus op te pakken of door te onderzoeken waar je nu eigenlijk energie van krijgt. Op het gebied van relaties werkt dit net zo, verzamel mensen om je heen waar je energie van krijgt en wees eerlijk tegen jezelf, wie zijn de ‘energiezuigers’, waar je misschien wat minder mee om moet gaan?
Leef je leven, doe wat je leuk vind, en neem tijd voor jezelf, dat heeft ieder mens nodig!

Lifestyle-test bij Kelly
Mocht je toch niet verder komen en stress blijft een probleem, dan kan een lifestyle-test iets voor jouw betekenen. Er wordt dan gekeken naar de status van de vitaminen en mineralen in je lichaam, je hormoonhuishouding, het level van je energie en weerstand, de belasting van virussen, bacteriën of parasieten, de belasting van toxische stoffen en de energetische werking van organen en hormonen.
Na de test wordt er een plan gemaakt om je lifestyle aan te passen zodat je weer lekker in je vel gaat zitten. “Mensen kunnen zich in zes weken een compleet ander mens voelen!”

Netwerk
Kelly werkt als lifestyletherapeut niet alleen, ze vertelt dat je met het juiste netwerk om je heen het verschil kunt maken. Op het gebied van sport en beweging kan je bij Werner de Haan, haar partner, terecht. Ze werkt veel samen met Karina Schenk van Het Persoonlijke Dieet en met Marloes Sjerps als het gaat om advies voor werk en ontwikkeling.
“Het beste geloof wat je kan hanteren is geloven in jezelf. Alleen jij kan het verschil maken en niemand anders.”
Voor meer informatie kun je kijken op www.praktijkandijk.nl of een mail sturen naar info@praktijkandijk.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen