woensdag 24 juli 2024
spot_img

Stress en rondvliegende viltstiften

Na 2 maanden “vooral binnen blijven” mogen we weer naar buiten. Met wat aanpassingen kunnen we vanaf 1 juni weer volop genieten van een terrasje of een bioscoopje. Het geeft een heel bevrijdend gevoel dat we er dan weer gewoon op uit kunnen gaan.

100% Aanpassingsvermogen
De afgelopen periode werd van werkelijk iedereen veel geduld én 100% aanpassingsvermogen gevraagd. Zo konden opa’s en oma’s lange tijd hun geliefde kleinkinderen niet zien én knuffelen.

Ouders moesten plotseling fulltime thuis moeten werken én tegelijkertijd voor het kroost zorgen.
Het leven thuis is bij de meeste mensen niet ingericht op deze setting en dat brengt veel praktische uitdagingen met zich mee: zo zal menigeen op een niet-ergonomische stoel aan de keukentafel met de laptop hebben gezeten, al dan niet met rondvliegende viltstiften.
Ook alleenstaanden ervaarden uitdagingen: geen enkele sociale interactie is zelfs voor de doorgewinterde einzelgänger nog een straf. De mens is een sociaal dier en heeft van tijd tot tijd echt behoefte aan interactie en met zes weken Netflix-kijken compenseer je dat niet.

Aanpassen heeft impact
Onze praktijk heeft op 11 mei de deuren weer geopend en sindsdien weten we pas echt hoeveel impact deze periode op onze cliënten heeft gehad. Er zijn duidelijk meer rug, nek- en schouderklachten door stress én bijvoorbeeld de eerder genoemde niet-ergonomische keukenstoelen. Meer mensen ervaren stress en slaapproblemen. Cliënten met pijnklachten ervaarden vaker pijn zonder de nodige onderhoudsbehandelingen.

Stagnatie en beweging
Van oudsher werd acupunctuur al ingezet om pijnklachten, vastzittende spieren, stress en andere ongemakken te reduceren. Chinees gezien is pijn stagnatie. Stagnatie is een gebrek aan beweging, net als bij een file. “Waar beweging is, kan geen pijn zijn”, luidt een chinees gezegde. Ingewikkelder dan dat is het ook niet. Ieder lichaam heeft energiebanen, net als snelwegen. Daar loopt stroom doorheen en dat meten we bij iedere behandeling met de wetenschappelijk bewezen Acugraph. Hierdoor weten we welke meridianen gestagneerd zijn en welke behandeling het meest efficiënt is.
De afgelopen weken hebben we al weer veel cliënten met succes kunnen behandelen. Ook de cliënten met stressklachten weten ons te vinden. Een behandeling is een tenslotte ook een heel waardevol moment voor jezelf, dat het nodige onderhoud biedt en zorgt dat je er weer tegen aan kunt.

Meer weten
Ervaar je ook een toename van jouw klachten, en ben je benieuwd of acupunctuur ook iets voor jou kan betekenen? Boek dan een gratis kennismakingsgesprek of boek een intakegesprek via www.praktijkacure.nl/afspraakmaken

Praktijk Acure is gevestigd aan Het Voert 3F in Grootebroek en is bereikbaar via 0228-511517. www.praktijkacure.nl. De praktijk ligt op 5 minuten lopen van het NS-station Bovenkarspel-Grrootebroek.
Praktijk Acure is aangesloten bij de NVA en wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Check bij jouw eigen zorgverzekering in hoeverre een eventuele vergoeding van toepassing is. Acupunctuur behandelingen gaan niet ten kosten van het eigen risico.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen