maandag 15 juli 2024
spot_img

Struikrovers en afvalzwervers gevraagd!

Ook kinderen gaan meedoen met zwerfvuil actie
Zaterdag 19 maart aanstaande is het Landelijke Opschoondag. In heel Nederland zijn er dan initiatieven om zwerfvuil op te ruimen.Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers.
Wij zouden het fijn vinden als er ook ouders/verzorgers met (hun) kinderen mee gaan doen.

Waarom nu?
Het is bijna lente. De struiken in plantsoenen hebben nu nog geen blad. Sommige plantsoentjes zijn geknipt en gesnoeid. Daardoor komen plotseling blikjes en flesjes en ander zwerfvuil tevoorschijn. Vlak voordat de vogels hun nesten gaan bouwen willen wij die plekken ook graag schoon hebben.

Kinderen gevraagd
Lage struiken, daar kunnen volwassenen vaak niet (meer) bij. Kinderen wel. Vandaar dat we “struikrovers” en hun ouders oproepen om met onze actie mee te doen. Overal in Andijk, dus…neem ook je fiets mee! En…..een (ski-) bril om je ogen te beschermen tegen zwieptakken. De opruimochtend krijgt een feestelijk tintje, doordat er op het einde een traktatie is. Wat dat is blijft een verrassing.

Verzamelen
Wanneer: Zaterdag 19 maart  Start: 10:00 uur
Tijd: Van 10:00 uur tot 12:00 uur
Waar: Bij de IJsclub, Kleingouw 92a,  Andijk
Geeft u zich van tevoren op, dan zorgen wij voor opruim materiaal, zoals ringen en prikstokken en natuurlijk voor iets lekkers. Opgave bij: henk.smits@quicknet.nl  of via whatsapp:  06 – 50 48 43 98.

Natuurgebied de Weelen wordt beschermd door Andijkers

Ook Andoik Skoôn doet mee aan landelijk actie

Op 19 maart a.s. is Andoik Skoôn ook van de partij. Deze vrijwilligersgroep gaat met elkaar de polder in. Daar zijn een aantal (kas) bedrijven gevestigd met sloten eromheen. Deze sloten zijn vaak sterk vervuild. En dit is tragisch voor bijvoorbeeld natuurgebied De Weelen. Want al het zwerfvuil raakt verstopt in duikers en gemalen. Daar wordt het in kleine deeltjes verbrokkeld en die komen uiteindelijk in het prachtige gebied terecht.

Zwerfafval in water. Foto aangeleverd

Hier gaan wij iets aan doen. Hiervoor werken samen met enkele bedrijven. Zodat we hun kant van de sloten kunnen schoonmaken. En misschien wordt hun oog voor de natuur ook geopend.

Doe hieraan mee!
Belangrijk voor de natuur en voor Andijk.
Wanneer: zaterdag 19 maart
Tijd: 9:00 – 11:00 (vanwege bijzondere polderlocatie is later worden mogelijk)
Start: IJsclub Andijk

Koffie/thee wordt u aangeboden bij de opruimlocaties in de polder.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen