In de visput van Enkhuizen leer je hoe je karpers kunt vangen. Foto: aangeleverd

Vis jij graag op karper en wil je meer leren over karpervissen tijdens een te gek weekend met leeftijdsgenoten? Dan hebben we een leuke tip voor jou en je vrienden! En het kost helemaal niets…

Tijdens een spannend weekend karpervissen in Enkhuizen leer je alles en meer over karpervissen, doe je veel ervaring op en leer je nieuwe enthousiaste mensen kennen.

En dan kan het zomaar gebeuren dat, na een korte dril, de grootste schubkarper van het water in het net wordt geloodst. Je leert alles over omgaan met vissen en uiteraard ontbreken de fotoreportages niet, voordat de vis weer netjes wordt teruggezet in het water.

Als je denkt dat het alleen om karpervissen gaat, heb je het mis. Tijdens het weekend is er met elkaar veel lol, slaap je in tentjes, eet je lekker met elkaar, ontbijt je met eieren, spek en kaas en ontvang je een gave dikke goodiebag. Hierin zit uiteraard een aaspakket en de nieuwste loodvervangers.

Ben jij tussen de 12 en 17 jaar en heb je een tent (lenen mag ook), hengels en materiaal om statisch te kunnen karpervissen? Heb je zin in lekker eten, weinig slaap, veel karpers vangen, de grootste lol hebben met elkaar en heb je nog niets te doen in het weekend van 4 tot en met 6 september?

Het enige dat je hoeft te doen is snel een mail sturen naar jeugd@smwn.nl. Je gaat een supergaaf karperkamp beleven aan de Visput in Enkhuizen, je kunt gratis meedoen en de eerste 10 aanmeldingen zijn er zeker bij!

Wat we allen niet in de hand hebben, is het weer…of geen weer, gewoon visweer.