maandag 15 juli 2024
spot_img

Superstoomdagen bij Stoommachinemuseum Medemblik

Van Koningsdag (27 april) tot en met 13 mei is het Stoommachinemuseum elke dag onder stoom. In het ketelhuis laait het vuur in de ketel hoog op om alle stoommachines van stoom te voorzien, je hoort ze sissen en puffen.
Maak zelf stoom met de miniatuur stoommachines in het stoomlab, help de stoker een handje door hout op het vuur te gooien, of ontdek hoe je land droog kan malen bij de watertafels die we tijdens de Nationale Molen- en Gemalendagen 12 en 13 mei in bruikleen krijgen van Poldermuseum Het Grootslag Andijk.

Dubbellezing zondag 29 april: Op zondag 29 april geven Hans Walrecht en Henk Eijkmans een dubbellezing in het Stoommachinemuseum. Hans Walrecht belicht voor de pauze acht stoommachines uit de collectie. Na de pauze neemt machinist Henk Eijkmans ons mee op een virtuele reis door de Hemweg Centrale bij Amsterdam. Henk Eijkmans is jaren werkzaam geweest bij de centrale en weet er boeiend over te vertellen. De lezing start om 14 uur in het Stoomtheater van het Stoommachinemuseum, toegang bedraagt vijf euro. Op vertoon van het entreeticket voor het museum mag de lezing gratis bezocht worden. Ook leden van de Vereniging Vrienden van het Nederlands Stoommachinemuseum hebben gratis toegang.

Superstoomdagen tijdens Nationale Molen- en Gemalendagen 12 en 13 mei: Dit weekend zijn er diverse maaldemonstraties met de oorspronkelijke pompinstallatie van ons gemaal ‘Vier Noorder Koggen’. Het gemaal heeft tot 1975 meer dan 100 jaar actief dienst gedaan. Het heeft ervoor gezorgd dat de Westfriezen droge voeten hielden. Pompen en malen met het gemaal, dat doen we niet vaak! Een unieke belevenis om eens mee te maken.
www.stoommachinemuseum.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen