vrijdag 24 mei 2024
spot_img

Sursum Corda tweede op ONFK

Fanfare Sursum Corda is vrijdag als tweede geëindigd op het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap (ONFK). In theater De Lawei in Drachten streden afgelopen weekeinde in totaal 23 fanfares in vijf divisies om de titel. Sursum komt uit in de vierde divisie.

Het ONFK is een voortzetting van het Open Friese. Nog steeds komen de meeste deelnemende orkesten uit Friesland of de aanpalende provincies. In 2011 deed Sursum al eens mee en ook toen werd de tweede plek behaald. Er wordt door alle orkesten in een bepaalde divisie maar één stuk uitgevoerd. Dit was Les memoires de Moresnet van Thom Zigterman. De componist, die zelf ook aanwezig was, had het stuk speciaal voor het kampioenschap geschreven. Uiteindelijk ging de titel naar Juliana uit Aduard. Sursum Corda ging bepaald niet met lege handen naar huis. De tweede plaats leverde een waardebon van 250 euro van slagwerkproducent Majestic en er mag een muziekstuk voor Jong Sursum worden uitgezocht bij een muziekuitgeverij.

Voor dirigent Niels Marchal was het zijn laatste optreden met Sursum Corda. Na twaalf jaar verlaat hij de club. Op 27 mei dirigeert hij nog wel Jong Sursum om half vier in Dorpshuis Centrum.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen