Voorzitter Cynthia Bot en dirigent Andries de Haan van Sursum Corda met de wisselbeker van het West-Friesland Muziekfestival. Foto: Marijn Bos

Fanfare Sursum Corda heeft zaterdag de 44e editie van het West-Friesland Muziekfestival gewonnen. In theater De Binding in Zuid-Scharwoude bleek het optreden van de club uit Andijk het beste in een deelnemersveld van elf harmonieën en fanfares uit o.a. Warmenhuizen, Breezand en Grootebroek.

Voor Sursum Corda, sinds ruim een jaar onder leiding van Andries de Haan, was het de vijfde winst na 2006, 2007, 2010 en 2011. De vorige twee edities werden gewonnen door Alkmaar Brass.

Sursum Corda opende met het gevoelige Lady Stewart’s Air. Daarna volgde een stuk voor solisten. Cynthia Bot (sopraansaxofoon) en Miranda Harlaar (altsax) speelden Perhaps Love van John Denver, dat fraai werd begeleid door het orkest. Het te beoordelen werk was Dancescriptions van Peter Kleine Schaars. De componist, onder andere oud-dirigent van de Marinierskapel, was twee weken geleden aanwezig bij de repetitie in Andijk om zijn bedoelingen en interpretaties te delen. In het werk wisselen allerlei stijlen van lichte muziek elkaar af, zoals rock, latin en disco. Het programma van Sursum Corda werd afgesloten met Alma Llanera, een honderd jaar oud Zuid-Amerikaans lied, een snel en temperamentvol muziekstuk. Aan het einde van de avond bleek het optreden goed voor de eerste prijs.
Sursum Corda gaat zich nu richten op de optredens rond Kerstmis.