maandag 20 mei 2024
spot_img

’t Ankertje opent de deuren voor meer festiviteiten

Als het aan Bettina van Zoolingen ligt komt er meer reuring aan de Dijkweg. Vanaf deze maand zorgt ze samen met zus Yolanda voor vertier bij Café Pension ’t Ankertje. Uiteraard met de vertrouwde biljartclub, maar ook Amsterdamse smartlappenavonden, barbecues, een kermisavond en uitgaansavonden voor jongeren.

Bruin café
“We zijn altijd al een bruin biljartcafé geweest”, vertelt Bettina. “Biljartvereniging de Hoop heeft hier elke dinsdag een clubavond.” De twee biljarttafels zijn dan uitvoerig in gebruik, net als tijdens het koppelbiljarten dat elke derde zondag van de maand plaatsvindt. Wie mee wil doen mag altijd langskomen, zo laat Bettina weten. “Ook als je bijvoorbeeld met een vriendengroep een nieuwe biljartclub wilt beginnen, want er is nog ruimte op andere doordeweekse dagen.”

In het weekend staan er voornamelijk andere activiteiten op het programma. Zo moet de oude garde eens in de zoveel tijd plaatsmaken voor de jeugd. “We willen jongeren een avond uit bieden in Andijk, daarom zullen we binnenkort DJ’s uitnodigen om hier te komen draaien.” Op facebook wordt iedereen op de hoogte gehouden.

Gehaktballen
Jong of oud: bovenal is ’t Ankertje een café voor iedereen. Passerende toeristen en dorpsbewoners stappen naar binnen voor een borrel, bijvoorbeeld tijdens de happy hour op vrijdag tussen 16:30 en 18:00 uur, met bier en fris voor 1,50 euro. Maar ook kun je bij ’t Ankertje aanschuiven voor een lekkere maaltijd. Volgens zus Yolanda is Bettina een goede kok: “Haar specialiteit is de eigen gedraaide gehaktbal.”

Twinsisters
Maar als je geluk hebt dan krijg je de hoofdprijs voorgeschoteld: een optreden van de Twinsisters, de zangformatie van Bettina en Yolanda. De muzikaliteit zit hen in het bloed. Zo stond vader Bertus van Zoolingen bekend als ‘de zingende barman’ van Café Ome Bertus in Hoorn, dat in bezit was van opa en oma Van Zoolingen. “Als onze vader ging optreden, dan lieten wij de muziekbanden maken. Wanneer we meegingen zaten we in het koortje en later zongen we ook zelf wat setjes.”

Smartlappen
Vader Bertus’ specialiteit was de Amsterdamse smartlap, dus een smartlappenavond komt regelmatig terug in ’t Ankertje. Bettina en Yolanda hebben hun eigen repertoire echter uitgebreid voor wanneer ze onaangekondigd het podium opstappen. “We zingen eigenlijk alles: van rock-‘n-roll tot blues en ballads.”

Wellicht verschijnen de Twinsisters ook op het podium tijdens het Eerste Dreuntje op kermismaandag (20 augustus) van de Wervershoofse kermis. DJ Peter Manshanden staat dan achter de draaitafel en Hans Kay Palingrokerij zorgt voor een vers broodje paling.

Alle informatie over de festiviteiten staat op de facebookpagina van Pension Café ’t Ankertje.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen