woensdag 12 juni 2024
spot_img

Talenten van TV de Kaag

Soms zie je een paar jonge jongens met een bal spelen. Meestal is dat een voetbal. Sommige kinderen kiezen echter voor een kleinere bal. Zij doen aan tennis. Kees en Hidde zijn twee jonge tieners die voor deze sport hebben gekozen. Ze vertellen er graag over. “Want tennis is gewoon hartstikke leuk!”

Trainer Raymond Laan (20 jaar) is de trainer van Hidde en Kees. “Sinds twee jaar ben ik tennistrainer bij tennisschool All-In. Als student ALO Amsterdam heb ik naast veel passie voor tennis, ook veel kennis over sport in het algemeen. Dit neem ik ook mee in de tennislessen. Tennis is ook mijn ‘eigen’ sport, ik ben een niveau 3 speler en vaak op de baan te vinden. Of om zelf te spelen of als trainer van jonge talentjes zoals Kees en Hidde!”

Kees weet wat hij wil
Kees (10) heeft als favoriete slag de service, vertelt hij enthousiast. Hij tennist nu drie jaar. “Ik wil nummer 1 van de wereld worden. Mijn grote voorbeeld is Roger Federer, omdat hij heeeeeeel veel Wimbledon titels heeft gewonnen en dat wil ik ook!” Daarvoor moet er nog wel even getraind worden. “Het leukste in de training is service oefenen of gevangenisje spelen. Daarbij is het belangrijk goed op te letten waar de tegenstander staat en dan heel precies te mikken. Minimaal drie keer in de week ben ik aan het tennissen en ik heb al flink wat medailles gewonnen.” Het leukst is 2 tegen 2, volgens Kees. “Omdat ik in de dubbel sterker ben! Het is een groter veld om in te slaan. Met meester is het leuk tennissen als hij op mijn niveau meespeelt, met Hidde is het ook heel leuk. Van meester verlies ik dik, dus ik blijf nog flink trainen, zodat ik ooit eens van hem kan winnen.”

Wimbledon ook voor Hidde
Ook Hidde (10) wil graag nummer 1 van de wereld worden.
Hidde wil net zoals Djokovic Wimbledon winnen. “Hij is mijn grote voorbeeld,” vertelt de jonge tennisser. Tijdens de training is service oefenen zijn favoriet. “Maar ook de wedstrijdjes! Het leukste is 2 tegen 2 spelen, liefst tegen iemand uit de groep, want dan kan ik winnen. Tegen meester is oneerlijk, want meester is veel beter.” Hidde doet naast voetbal nu sinds 1 ½ jaar aan tennis en vindt het erg leuk. Minimaal twee maal per week is hij op de tennisbaan te vinden.

Sporten is fijn
Sporten is fijn of je nu kiest voor tennis, voetbal of welke andere vorm van bewegen dan ook. Raymond: “Als je een sport uitprobeert, zal je ontdekken dat je veel meer kunt en durft dan je misschien eerst dacht. Dan kun je extra dingen bijleren en beter worden in het spel door die sport een tijd te gaan beoefenen bij een goede club. Je leert de juiste technieken en krijgt steeds beter spelinzicht. Daarnaast is bewegen gewoon lekker en gezond voor je lijf. Kies je eigen sport en geniet daarvan. Misschien kies je wel net als wij voor tennis!”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen