donderdag 18 juli 2024
spot_img

Tante Bella’s Beautysalon

Gespeeld op vrijdag 21 en zaterdag 22 april

Wat een zeer vermakelijk toneelstuk heeft KNA dit weekend voor zo’n 270 bezoekers neergezet.
Tante Bella laat door haar overlijden haar beautysalon na aan haar erven Berend (Frans Schenk) en Albert (Frans Kwantes) Duursma. Deze twee neven, schilder en bouwvakker, denken de salon op te knappen en door te verkopen. Maar bij binnenkomst in de salon komen direct de eerste klanten binnen en wat blijkt, er is geen personeel. En u voelt hem al aankomen, de twee neven worden gedwongen om de beautysalon zelf te gaan runnen zonder enkele ervaring wat tot hilarische behandelingen leidt.
Mogelijk biedt de stagiaire Suzan Beenstra (Yvon Bloemendaal) nog enige soelaas. Maar ook zij moest nog veel leren en oefenen. Zo werd op het been van Berend geoefend met het harsen waarbij het been niet alleen ontdaan werd van haar, maar ook de huid hiermee verdween.
De gebruikte materialen van slijptol en vlakschuurmachine leiden tot een bijzondere pedicurebehandeling bij mevrouw Greet Ruiters (Carin Grooteman).
Evenals de ‘hot stone’ behandeling met brokken puin, opgewarmd met een gasbrander bij de voortreffelijk spelende mevrouw van Dreuten. Zo onderging mevrouw van Dreuten ook nog een gezichtsbehandeling vanuit een emmer crème, wat pure muurverf bleek te zijn. Deze rol werd meesterlijk en zeer tekst-vast door Aaf Groot neergezet.
Dan de oude dame mevrouw Neeltje Bakker (Ineke Schuurman) die in vele kleuren op het podium verscheen. Eerst roodverbrand, veel te lang onder de zonnebank gelegen en om de huid weer te kalmeren onderging zij een spartaans modderbad met pure tuinmodder doordrenkt met kattenstront.
Maar dan mevrouw Dora Veendijk (debutante Renske Bönker) zij wilde niet alleen een paar behandelingen ondergaan maar was er vooral op gespitst dat deze behandelingen door Berend werden uitgevoerd. De meest tot de verbeelding sprekende scene was die waarbij zij een bikini-wax behandeling wilde hebben van Berend.
Terug naar het verhaal blijkt dat tante Bella nog een nichtje, Wiepie Dijkstra (Petra Gorter), in Canada heeft wonen die even op bezoek kwam. Maar hiermee kwam de verdeling van de erfenis naar de twee broers in het gedrang. Dus werd tante Bella weer tot leven geroepen door neef Albert tot tante Bella te verbouwen wat door deze dubbelrol tot hele leuke situaties leidde.
Gelukkig kwam notaris Nikkelvest (gastspeler Jan Perton) ten tonele, die om de tijd te doden nog even een zeer pijnlijke neushaar harsbehandeling onderging. Zo bleek de nalatenschap van tante Bella zo verdeeld te zijn dat Berend de opoefiets toekomt, Albert het antieke serviesgoed en Wiepie de salon.
De laatste twee wisselen de erfstukken met elkaar zodat de salon uiteindelijk aan Albert toekomt.
Al met al problemen genoeg die de meest absurde situaties veroorzaakte in deze geweldige klucht met een waterval aan grappen onder regie van Marjan Harders.
Een bezoeker.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen