maandag 24 juni 2024
spot_img

Tarieven recycle-tarief vastgesteld

Gemeente Medemblik wil dat inwoners die zich inspannen om afval te scheiden, dit terugzien in hun portemonnee. De gemeenteraad heeft daarom besloten per 1 januari 2022 het recycle-tarief in te voeren. Een nieuwe manier voor het berekenen van de afvalstoffenheffing waarbij de goede afvalscheider wordt beloond. Op 25 november stelde de gemeenteraad de tarieven voor het aanbieden van restafval vast.

Nieuwe tarieven
De nieuwe tarieven zijn opgebouwd uit een vast en een variabel deel. Het vaste deel bedraagt voor een eenpersoonshuishouden €226,79 en voor een meerpersoonshuishouden €301,63 De hoogte van het variabele tarief is afhankelijk van het aantal keer dat inwoners restafval aanbieden. Voor het aanbieden van een zak in een ondergrondse container gaan inwoners €2,63 per keer betalen. Het aanbieden van een 140 l container gaat €8,33 kosten. Voor een 240 l container betalen inwoner €11,26.

Wat is recycle-tarief?
Vanaf 1 januari 2022 voert gemeente Medemblik recycle-tarief in. Hiermee krijgen inwoners invloed op de hoogte van de afvalstoffenheffing. Inwoners die hun afval goed scheiden en hierdoor minder restafval over houden, betalen minder.
Wethouder Dirk Kuipers: “Goed afval scheiden maakt een groot verschil. Grondstoffen die nodig zijn om producten te produceren worden steeds schaarser. Door te recyclen kunnen we die grondstoffen uit afval halen. Daarom voeren we op 1 januari 2022 het recycle-tarief in. Met het recycle-tarief stimuleren we het scheiden van afval. Dat betekent minder restafval de verbrandingsoven in”

Oplopende kosten
Met de invoering van het recycle-tarief wil de gemeente voorkomen dat de afvalstoffenheffing de aankomende jaren stijgt. Dat komt omdat de belasting op het verbranden van restafval de aankomende jaren flink stijgt. Door inwoners te stimuleren beter afval te scheiden, houden we minder restafval over en houden we de kosten binnen de perken.

Meer informatie
https://www.medemblik.nl/aanvragen-en-regelen/recycle-tarief.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen