woensdag 19 juni 2024
spot_img

“Team Andijk”: dorpsgenoten zetten zich in voor ziek gezin

Scott Hovenier (5) en zijn zusje Ashley (1) vechten samen tegen de ziekte van Lyme en co-infecties. Beide kinderen zijn besmet geraakt tijdens de zwangerschap. Hun moeder Esmee bleek ongemerkt al vele jaren de bacteriën bij zich te dragen en is chronisch lymepatiënt. Voor de behandelingen moet het gezin naar Duitsland en ze zijn afhankelijk van kostbare medicijnen en supplementen. Esmee: “Het blijft geld kosten.” Gelukkig is er hulp uit het dorp!

Sponsorloop
Scott is dan nog jong, maar zich al goed bewust van de impact van de ziekte. Zo kan hij vaak niet naar school, omdat hij ziek is of omdat hij naar Duitsland moet voor een behandeling. Toen hij van een andere patiënt hoorde van de sponsorloop “Lopen voor Lyme”, zei hij tegen zijn moeder: “Mama ik wil lopen. Ik wil die beestjes doden.” Hij heeft weinig energie maar is toch dapper begonnen met trainen voor de sponsorloop op 4 april. Scotts beste vriendje Jesiah Sijm heeft ook aangegeven te willen lopen voor zijn maatje, dat gaat hij samen doen met moeder Jedidja en zus Saron. Ook Suzanne en Daniëlle Verbruggen maken deel uit van “Team Scott”, dat tijdens Lopen voor Lyme hoopt zoveel mogelijk geld voor het gezin op te halen. Daarnaast zijn er nog enkele lieve vrienden die zich inzetten als loper.

Acties van Andijkers
Ondertussen zijn er ook andere initiatieven in Andijk. Zo zamelde de familie Van Jaarsveld maar liefst 125 kerstbomen in. Een aantal mensen doneerde zelfs nog wat extra geld. Verder kreeg het gezin onlangs te horen dat een groep Andijkers een financiële bijdrage wil doen. Esmee kan het bijna niet bevatten dat er zoveel mensen uit het dorp bereid zijn om hen te helpen. Esmee: “Ik kom hier oorspronkelijk niet vandaan, maar nu zie ik wat een team Andijk is.” Esmee wil via deze weg graag iedereen bedanken. Ze houdt sponsoren en geïnteresseerden op de hoogte hoe het gedoneerde geld besteed wordt en hoe hun leven als gezin met Lyme eruitziet via de Facebookpagina www.facebook.com/gezinvechttegenlyme.

Voor de sponsorloop zoekt het gezin nog lopers en sponsoren. Wilt u ook helpen, dan kunt u zich opgeven als loper of doneren via https://www.lopenvoorlyme.nl/team/team-scott/

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen