woensdag 19 juni 2024
spot_img

Tennisfeest tijdens Koningsspelen

De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013.
Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend evenement, altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. In 2017 is dit op 21 april.
De Koningsspelen zijn een gezamenlijk, actief en sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland. De spelen hebben als doel om te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook heel leuk kan zijn. Het streven is om met de Koningsspelen bij te dragen aan een verbonden, sportieve en gezonde samenleving.

Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het  Koningsontbijt en de Koningssportdag. Bij de samenstelling van het gezamenlijke Koningsontbijt wordt gekozen voor een variatie van gezonde ontbijtproducten en producten die passen bij een lekker en feestelijk ontbijt. De kinderen moeten hiermee voldoende energie krijgen voor het sportieve deel van de Koningsspelen.
De invulling van de Koningssportdag is de vrije keuze van de deelnemende scholen en gemeenten.
TV Atlas heeft in samenwerking met basisschool de Pyramide gekozen voor een tennisactiviteit. Deze sportieve ontmoeting en kennismaking met het tennis heeft er in de afgelopen jaren toe geleid dat er ieder jaar wel een aantal kinderen lid werden van de tennisvereniging.

Dit jaar zullen onder leiding van clubtrainer Obe van der Klei en de jeugdbegeleidster van TV Atlas Corina Smid ongeveer 80 kinderen van groep 3 tot en met groep 8 de rackets met elkaar kruisen. Om 09.45 uur zal dit gebeuren beginnen op het tennispark aan de Reinderhoek in Andijk. Belangstellende ouders en familie zijn ook van harte welkom.

Ook nu hopen we de kinderen zo enthousiast te kunnen maken dat zij besluiten tot een verdere kennismaking met het tennis.
TV Atlas heeft besloten om het financieel aantrekkelijker te maken door het eerste jaar een gratis lidmaatschap aan te bieden.
Meer informatie hierover is te lezen in de advertentie.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen