maandag 24 juni 2024
spot_img

Tennisvereniging ATLAS viert 40 jarig bestaan

Het is alweer ruim veertig jaar geleden dat een veertigtal Andijkers de onderhandelingen startten om een tennisvereniging op te richten in Andijk.
Het eerste contact met de gemeente vond plaats in september 1978. Op 1 mei 1979 was de vereniging ATLAS (Andijker Tennis Laat Allen Sporten) een feit en telde inmiddels reeds bijna 200 leden! Dat is nu 40 jaar geleden en reden voor een jubileumfeestje.

Oude tijden herleven
De vereniging bestaat al flinke tijd en dat betekent dat er veel is gebeurd. “Als de muren van het oude, inmiddels gesloopte witte clubhuis (was een noodwoning van de Onderlinge verzekering maatschappij De Hoop) zouden kunnen praten,” wordt er hartelijk gelachen door de jubileumcommissie bestaande uit Ineke van Duin, Marissa Schenk, René Knol, Bob Schenk en Siem Dijkman. “Gelukkig hebben we al weer vele jaren onze mooie, ruime en verwarmde kantine waar de nodige nieuwe pret wordt beleefd.”

Verhalen en foto’s
Er is de afgelopen jaren heel veel werk verzet door de diverse commissies die de vereniging telt. Dankzij hun inzet is er in de loop der jaren een automatische beregeningsinstallatie (1981) aangebracht. Ook kwam er verlichting voor de banen (1990). De banen 5 en 6 zijn een aantal keren voorzien van een nieuw speelmat: van kunstgras naar French Court.
De gravelbanen echter zijn vanaf de oprichting nog immer fantastisch om op te spelen. Dit door inzet van alle groundsmen die wij hebben gekend. In het begin ging dit onderhoud door te slepen met een oud stalen matras. Gelukkig hebben wij daar nu sleepnetten voor die iets gemakkelijker hanteerbaar zijn.

Receptie en feestprogramma
“Naast de vele verhalen van toentertijd zal er tijdens het jubileumjaar ook aandacht zijn voor oude foto’s. Heeft u nog wat mooie kiekjes uit die tijd? We ontvangen ze graag op (atlasandijk40jaar@gmail.com. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 6 januari 2019 wordt ook het feestprogramma van het jubileumjaar onthuld.

Groeiende belangstelling
In de hoogtijdagen had de vereniging ruim 500 leden. In de afgelopen jaren is dat aantal teruggelopen. “Gelukkig is het ledental nu weer groeiende en daar zijn we erg blij mee. Jongelui weten de tennisbanen weer steeds vaker te vinden en nemen inmiddels ook actief deel aan diverse bestuurs- en vrijwilligerstaken binnen de club. Dit houdt ons fit en gezond. De betrokkenheid en verbondenheid met de eigen club maakt ons sterk voor hopelijk nog vele jaren speelplezier op de banen in Andijk!”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen