zondag 23 juni 2024
spot_img

The English Art Show

“Goodmorning everybody!”
“How are you?”
“ Can I ask you a question?”

De afgelopen weken werd er volop Engels gesproken op de Piramide. Van groep 1 tot en met groep 8. Niet zo vreemd als je weet dat Miss Ellie uit Sheffield hier stage liep.
Ellie is bezig met de opleiding tot basisschoolleerkracht en studeert aan de Hallam Universiteit in Sheffield. Stagelopen is een belangrijk deel van de opleiding. Ellie heeft gekozen voor een buitenlandse stage en kwam zo in ons eigen Andijk terecht.
Natuurlijk moest zij hier actief aan de slag en dát deed ze! Wij moesten met z’n allen óók actief aan de slag! Met kinderen uit alle groepen organiseerde Ellie een theatervoorstelling die ging over “kunst”.
De leerlingenraad zou de rest van de middag regelen. Dat deden ze door een Engelse middag te organiseren. Diverse spelletjes werden gedaan waarbij de kinderen van groep 4 t/m 8 door elkaar in groepjes zaten. Op vrijdagochtend deden ze dit nog een keer voor de groepen 1, 2 en 3. En alles in het Engels, hè!

Kunst is een breed onderwerp. Je kunt denken aan schilderen en beeldhouwen, poëzie en ballet, maar ook muziek, andere dansvormen, architectuur, theater….vul maar aan! Ellie maakte dit, met de kinderen, duidelijk in een geweldige show. Met zang, dans, poëzie en muziek.
’s Middags konden de kinderen kijken en in de namiddag mochten ouders van het spektakel komen genieten. En genieten, dat was het. Heel ontwapenend stonden de jongste kinderen “twinkle, twinkle little star” te zingen. Door groep 4 werd een hilarisch dansje over “penguins” gedaan en de oudere kinderen zongen zelf de nummers “Love yourself” (Justin Bieber) en “Stitches”(Shawn Mendez). Er was een prachtig gedicht over “teachers” (dat sprak ons wel aan!)

De grote finale, met alle kunstenaars op het podium, was “4, 5 seconds”.
Met deze prachtige show opende Miss Ellie ons nieuwe schoolproject: kunst.
In alle groepen zal de komende weken volop aan dit thema gewerkt worden. Niet in het minst in de “English corner”. Nu is dit “The English Art Gallery”. Je kunt er allerlei activiteiten doen die te maken hebben met kunst. De Engelse hoek moest nog wel officieel geopend worden en wie kon dat nou beter doen dan Miss Ellie?!

Wij kijken terug op vier bijzondere weken waarin we hebben gemerkt dat veel kinderen zich prima redden in het Engels!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen