donderdag 13 juni 2024
spot_img

The Future: eigen plek voor jongeren uit Andijk “Iedereen is hier leuk met elkaar”

Poolen, darten, tafeltennisen, gamen of gewoon lekker chillen. Het kan allemaal in Jongerencentrum ‘The Future’. Op maandag- en donderdagavond staan de deuren wijd open voor alle jongeren uit Andijk. Vrijwilligster Bodine: “Er is hier altijd een gezelige groep, maar het is zeker geen besloten vriendengroep en we zouden graag ook weer eens wat nieuwe gezichten zien. Iedereen is hier leuk met elkaar. Als je nieuw bent, komen we ons altijd even voorstellen. En als je bang bent om alleen te komen, dan kom je toch gewoon met z’n tienen!”

Eigen honk
De voormalige peuterspeelzaal is een aantal jaar terug omgebouwd tot coole hangout met een lekkere bank om te gamen op de PlayStation 4. In een aparte ruimte komt binnenkort nog een Wii. Daarnaast is er een tafelvoetbaltafel, pooltafel en tafeltennistafel. Kai, één van de jongeren die regelmatig in The Future te vinden is: “En er is een behoorlijke muziekinstallatie. Bizar!” Aan de bar kunnen er verschillende frisdranken en snacks (chocoladerepen, tosti’s e.d.) voor een kleine prijs gekocht worden. Bodine: “Als je twee euro meeneemt, kom je een heel eind.” Af en toe worden er activiteiten georganiseerd, zoals zaalvoetballen in De Klamp. Die acitiviteiten worden altijd aangekondigd op het prikbord bij de ingang. In de zomer wordt er ook weleens een barbecue gehouden of een balletje getrapt op het veldje achter het jongerencentrum. En wie zelf een leuk idee heeft, kan altijd één van de vrijwilligers aanschieten om te horen wat de mogelijkheden zijn.

Jonge vrijwilligers
Een enthousiaste groep jonge vrijwilligers houdt het jongerencentrum nu alweer bijna twee jaar draaiende. Zo bekommert Boris zich om de financiën, daarbij wordt hij ondersteund door Edith Hartog. Jongerenwerker Bert Steeman willen ze ook graag even noemen. Nadia (één van de initiatiefnemers van het jongerencentrum): “We kunnen altijd terugvallen op Bert, we hebben veel hulp van hem gehad en krijgen die nog steeds.”

De jongeren zelf hebben ook een grote verantwoordelijkheid en ze zijn er dan ook met recht trots op dat het zo goed loopt. Nadia: “En zo’n ervaring komt je later misschien ook nog mooi van pas!”

Open avond voor ouders
Het jongerencentrum is er voor jongeren vanaf ongeveer twaalf jaar en daarom mag er in The Future geen alcohol gedronken en geschonken worden. Ook mag er binnen niet gerookt worden. Zo blijft het voor iedereen een prettige, veilige en gezellige plek. De vrijwilligers en jongeren willen graag laten zien wat er allemaal mogelijk is in het jongerencentrum. Daarom organiseren ze op donderdag 13 april een open avond voor ouders. Het centrum is die avond ook gewoon open voor jongeren. Bodine: “Zo kunnen de ouders zien wie er komen en wat de sfeer is.” Nadia vult nog aan: “Ouders zijn trouwens altijd welkom om mee te komen. Kom gewoon lekker een keer een bakkie doen!”

Jongerencentrum The Future, Sportlaan 1a, Andijk (naast Dorpshuis Centrum)
Maandag- en donderdagavond geopend van 19:00u-22:00u. Vrijdagavond G-soos, voor jongeren met een beperking. Entree gratis

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen