woensdag 24 april 2024
spot_img

Theo Peerdeman plaatselijk en regionaal bekend

Theo begon indertijd als leerling-kok bij het Nicolaas Verpleeghuis in Lutjebroek. Hierna als kok in Sorghvliet Andijk. In de tijd dat hij daar werkte wilde vader met zijn zaak stoppen vanwege ernstige gezondheidsproblemen. Hij nam de zaak in Lutjebroek over.

Later werkt hij ook parttime in het Noorderlandhuis en in ‘de Oude Dame’. Hij heeft lange tijd de horeca en activiteiten gerund in het Streekbos Bovenkarspel. Zijn grootste hobby is wel de wandelsport, al was hij daarnaast op meerdere fronten actief.

Streekbos
Het moment dat het Streekbos zich ontwikkelde, vond hij een juist moment om in 1987 een start te maken met een cafetaria daar. Naast de horeca waren de buiten activiteiten een grote bron van inkomsten. Het spel Klootschieten werd geïntroduceerd, één van de bekendste dingen van het Streekbos. Vaak werden de activiteiten afgesloten met een barbecue. Dit heeft hij met Heleen zo’n 30 jaar gerund.

Wandelsport
Vanaf zijn 9de levensjaar is Theo al lid van de wandelsportvereniging ‘De Haringstadters’ en daar is hij nog steeds lid van. Rond zijn 22ste is hij in het bestuur gekomen en hij is nu 40 jaar voorzitter van de club. Theo is altijd met die sport bezig geweest. Bij de club heeft hij ook zijn vrouw Heleen gevonden. Ze wandelen nog steeds samen. Ook hun 3 kinderen zijn allen lid geweest van de club. “Jammer dat mijn knieën niet zo best meer willen,” vertelt Theo. “Dus de kortere afstanden wandelen nu.”

Lopen
Iedere woensdagmorgen lopen ze met een klein groepje 5/6 km ergens in West-Friesland. “We starten dan bij één van de leden. Die zorgt voor een leuk rondje en na afloop drinken we een kopje koffie. De Haringstadters organiseren nog ieder jaar de Avondvierdaagse in Enkhuizen, al ging die in 2020 en 2021 niet door. Toen was er een ‘home edition’. Ook de Sint Nicolaastocht staat weer op het program.

Binnenkort
Op 2 en 3 juli zetten de Haringstadters weer een mooie wandeling uit door- en om Enkhuizen met afstanden van 5 – 10 – 15- 25 en 40 km. De vereniging wandelt door het hele land. Zo’n 10 keer per jaar gaan ze per bus naar een wandeltocht elders in het land. Dan wandelen ze in 3 groepen 5 -10 of 15 km. Er zijn opstapplaatsen in Enkhuizen tot Hoogkarspel. Meer weten? Mail Theo theopeerdeman@gmail.com.

Diversen
Theo is nu drie jaar vrijwilliger bij dorpshuis ‘De Stek’, waar de kermisbarbecue op 17 september wordt gehouden. Hij is ook penningmeester bij Stichting Jaarmarkt Stede Broec. Door Theo wordt daarbij aangegeven dat hij er zonder meer van uitgaat de 2de Pinksterdag 2023 er weer een Jaarmarkt is! Een mooi vooruitzicht. Met Theo Peerdeman een bijzonder ontmoeting over alles waarmee hij bezig was en daar ook met opvallend plezier mee voort gaat.

Piet Reus

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen