woensdag 17 juli 2024
spot_img

Thomas on Tour voor Alzheimer Nederland

Hallo! Ik ben Thomas en kom oorspronkelijk uit Andijk. Aankomende zomer begin ik aan een avontuurlijke uitdaging die mij zowel fysiek als mentaal zal testen. Mijn doel? Longboarden van Göteborg in Zweden helemaal tot mijn thuisstad Ede – een indrukwekkende afstand van minimaal 1020 kilometer.

Waarom ga ik dit doen? Het antwoord ligt bij Alzheimer Nederland, een organisatie die zich onvermoeibaar inzet om dementie vroegtijdig te herkennen en onze samenleving vriendelijker en toegankelijker te maken voor mensen met dementie. De impact van hun werk raakt ons allemaal; wie kent er niet iemand die direct of indirect getroffen is door deze ziekte?

Longboarden is al lang mijn passie en nu wil ik deze hobby gebruiken om iets terug te doen. Door de grenzen van mijn uithoudingsvermogen op te zoeken en verschillende landen per longboard te doorkruisen, hoop ik €10.000,- op te halen ter ondersteuning van het cruciale werk dat Alzheimer Nederland verricht.

Eerder heb ik al eens de tocht naar Keulen gemaakt per longboard; na drie dagen had ik de eindstreep bereikt maar voelde dat er meer in zat – niet alleen qua afstand maar ook qua impact. Daarom ga ik nu verder door vanuit Zweden terug naar huis te longboarden; dit wordt mijn langste tocht ooit, een enorme uitdaging én een kans om geld op te halen voor het goede doel.

Ik begin mijn reis met de trein naar Göteborg, vanwaar ik op 19 juli aan mijn longboard-avontuur begin. Ik zal zuidwaarts rijden door Denemarken en Duitsland, om uiteindelijk via verschillende routes weer in Ede aan te komen. Mijn hoop is dat ik na drie weken weer thuis ben – maar dat is iets wat alleen de tijd kan vertellen.

Doe je mee? Elke donatie brengt ons dichter bij het doel en maakt echt verschil in het leven van mensen die geraakt worden door Alzheimer.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen