donderdag 13 juni 2024
spot_img

Tiende editie Kunst- en Tuin route Andijk

Op 10 september 2022 is het gelukkig weer zo ver. De Kunst- en Tuinroute 2022 , de 10e editie in Andijk. Komt allen, geniet van elkaar en van de Tuinen en Kunstwerken in vele vormen.

Het idee om een Kunst- en Tuinroute te organiseren is begonnen bij de Kerk naar Buiten van de Gereformeerde kerk in Andijk. “Op deze manier kan je laten zien wat je doet en waar je veel plezier aan beleeft. Bezoekers beleven daar veel plezier aan en samen raak je in gesprek.”

Sinds 2010
De eerste Kunst- en Tuinroute Andijk was in 2010 een feit. De voorbereidingen kosten veel tijd. Mensen benaderen, de route uitzetten, folder maken, vergaderen, advertentie zetten, er komt flink wat bij kijken. “Vooral het eerste jaar was heel spannend. Komen er mensen die de route gaan rijden? Dat moest dan wel op de fiets of met auto, want het was niet te belopen. Op Oost en op West was er van alles te bekijken,” vertelt Carla Harlaar. “Het eerste jaar was leuk en het werd elk jaar drukker. De sfeer was elke keer opnieuw heel leuk en gastvrij.”

Enthousiaste nieuwelingen
“Inmiddels is de commissie van de Kunst- en Tuinroute geheel vervangen. Door allerlei redenen hebben mensen moeten kiezen om te stoppen. Wij danken hen hartelijk voor hun inzet al die jaren,” aldus de organisatie. Feiko Mantel, Sjanni de Vries, Lotte de Kroon en Petra van der Spoel nemen met veel enthousiasme het stokje over.

Kom genieten
Zaterdag 10 september kunnen bezoekers weer genieten van leuke spontane ontmoetingen op deze Jubileum editie van de Kunst- en Tuinroute. Maar liefst 25 adressen zetten hun tuindeuren/ locaties open. Behalve mooie tuinen, wordt er hier en daar ook prachtige muziek ten gehore gebracht. Overal is er veel kunst en creativiteit te bewonderen. Een enorme diversiteit aan talent is er in Andijk. Oude ambachten, mooie foto’s en nog veel meer. Bekende namen komen voorbij: Gerrie Bruin, Premnath Gonesh, Corina Sas, Jeroen C Molenaar. Ook veel (nu nog) onbekend talent, waar u van zult staan te kijken!

Vier startpunten
De routes lopen van oost naar west en noord naar zuid. Heel Andijk doet mee. Wie interesse heeft kan vanaf 11 uur starten bij de startpunten alwaar ook kaarten verkrijgbaar zijn met informatie wat waar te bekijken is. De vier startpunten zijn: Gereformeerde kerk (noord), Middenweg 4, Hervormde kerk (zuid) Middenweg 48, Katholieke kerk (west) Bangert 26 en op Dijkweg 14 (oost), bij de familie van der Kooij. Bij de deelnemende locaties kun je tot 17 uur terecht. Deelname is net als de eerdere edities gratis.

Het weer
Indien het evenement door weersomstandigheden niet door kan gaan, wordt dit op 10 september voor 10 uur op de website van de gereformeerde kerk in Andijk, www.gereformeerdekerkandijk.nl geplaatst.

Organisatie kijkt alvast vooruit
De Kunst- en Tuinroute wordt georganiseerd door Kerk naar buiten, vanuit de Gereformeerde kerk met behulp van MEE&de wering WonenPlus. De enthousiaste commissie kijkt nu al vooruit naar volgend jaar, dan zal de Kunst- en tuinroute weer -zoals eerdere edities- eind mei plaatsvinden. Hou het in de gaten en geef u op als hier de advertentie komend voorjaar weer in de Andijker verschijnt.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen