woensdag 22 mei 2024
spot_img

Tijd voor actie na de Westfriese Bestuurdersontmoeting!

Onlangs heeft de Westfriese Bestuurdersontmoeting plaatsgevonden. De ontmoeting werd georganiseerd door Team Sportservice West-Friesland in samenwerking met het NOC*NSF. Het doel van de ontmoeting was om als bestuurder van een sportvereniging het gesprek aan te gaan met andere bestuurders over onderwerpen die belangrijk zijn voor de toekomst van hun club. Samenwerking was de rode draad van de avond.

Op maandagavond 11 juni waren 48 bestuurders samengekomen in de kantine van Sporting Andijk om het gesprek met elkaar aan te gaan. Het programma werd geopend met een woordje van Siem Visser van Sporting Andijk. Hij wist uit eigen ervaring en voorbeelden goed te verwoorden wat de nadelen, maar vooral de voordelen zijn van een fusie.

Vervolgens werd er een algemene ledenvergadering nagebootst door ‘Helder Theater’. Een uitstekende en humoristische manier om te laten zien hoe het er binnen een vereniging aan toe gaat. Er waren duidelijke rollen binnen een bestuur te herkennen, zoals die vandaag de dag vervuld worden.

Interactie!
Tijdens het interactieve deel van de avond gingen de bestuurders uiteen in 5 gespreksgroepen. In de eerste ronde werd gediscussieerd over ‘het HOE van samenwerken’. De gesprekken werden uitstekend begeleid door Joset Fit (gemeente Medemblik), Siem Zeilemaker (Loopgroep Medemblik), Loek Stam (Vrijwilligerspunt), Ted van der Bruggen (Verenigingsadviseur) en Jantine Kloppenburg (Team Sportservice West-Friesland), waarvoor dank. Vanuit de gesprekken zijn interessante tips gekomen voor alle bestuurders, zoals: ‘ga mee met de trends’, ‘denk out of the box’ en ‘kijk binnen de club naar je leden en gebruik hun krachten’. In de tweede ronde werd dieper ingegaan op de volgende thema’s: financiën & sponsoring, binden & behouden leden, vrijwillig- &professioneel kader, accommodaties en begeleid & organisatie.

Reacties
Na afloop van de ontmoeting waren de reacties positief ‘deze bijeenkomst is een motivatie tot actie!’ volgens Bridgevereniging Lutjebroek Bessie. ‘De sfeer was prima en de begeleiding was ook goed’ volgens Optisport. ‘Het was een prima avond, leuke gesprekken’ vond de bestuurder van Loopgroep Medemblik. Er werd door de bestuurders gevraagd naar een verslag van de avond en een deelnemerslijst met e-mailadressen, zodat ze actie kunnen ondernemen. Het verslag en de deelnemerslijst is inmiddels verstuurd.

Team sportservice kijkt terug op een waardevolle bijeenkomst. Nu is het voor de verenigingen tijd om actie te ondernemen. Wellicht komt er in 2018 nog een ontmoeting om de resultaten te bespreken.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen