maandag 20 mei 2024
spot_img

TillyTulp®; Hét tulpenmeisje dat (jonge) harten verovert!

Lotte Alders-Vis, woonachtig in Medemblik, heeft afgelopen jaar TillyTulp gelanceerd. Lotte is opgegroeid tussen de bloembollenvelden van Anna Paulowna en daardoor veel in contact geweest met de verschillende facetten van de bloembollen; als klein meisje al mee voor het pellen van de tulpen en krokussen, later ook zelf voor het koppen, pluizen en schubben van diverse bloemen/ bollen.

Lotte is tegenwoordig werkzaam als kwaliteitsfunctionaris bij een pathologisch laboratorium in drie verschillende ziekenhuizen. Daarnaast wilde ze al jaren voor zichzelf beginnen, maar ze wist steeds niet wat….. Tot haar man, die veel reist voor de verkoop van leliebollen, aangaf dat het vaak moeilijk is om een leuk cadeau mee te nemen voor hun twee kinderen vanuit het bereisde land. Na wat oriëntatie werd al snel duidelijk dat het hier in Nederland ook niet te vinden is. Zo ontstond langzaam het idee: het bedenken van een typisch Nederlands karaktertje, dat door middel van diverse producten te koop is in de toeristische sector.

Door Lotte’s achtergrond werd al snel duidelijk dat het karakter zijn bron zou hebben uit de tulpen, dit Nederlandse icoon zou het dus worden. Toen het idee er eenmaal was, ging het snel. Na een aantal schetsen en wat hulp van onder meer haar eigen dochter was TillyTulp een feit. Deze werd direct besteld om als knuffel te laten produceren. Om het karakter meer tot leven te laten komen is er ook een tekstloos boekje geschreven, waarin het verhaal van Tilly wordt verteld uitsluitend aan de hand van illustraties. Tilly Tulp ontsnapt aan het koppen van haar bol, gaat de wijde wereld in, overwint allerlei problemen zoals het voorzien van water aan haar voetjes en ze ontmoet NoraNarcis (vernoemt naar dochter Nora).

In januari 2018 kwamen de eerste twee producten op de markt. Zo startte TillyTulp met het veroveren van de wereld! Het merk is ondertussen uitgebreid met meerdere producten, zoals een sleutelhanger en handgemaakte snoepjes met o.a. het gezicht en de merknaam erin. De artikelen van TillyTulp zijn verkrijgbaar op verschillende verkoopplekken in Nederland, zoals Schiphol, en het komende voorjaar ook op verschillende tulpenfestivals in Canada, Amerika en Australië.

Wat Lotte nu het meeste trots maakt is dat er iets is geboren dat alleen door haar verzonnen had kunnen worden, haar werk als kwaliteitsfunctionaris doet ze goed maar had ook door anderen gedaan kunnen worden, TillyTulp echter kon alleen bestaan door haar en dat deze nu door zoveel kinderen wordt lief gevonden en ze niet kunnen slapen zonder TillyTulp is toch gewoon fantastisch!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen