General manager Frenk Snoeck (l) en Jerry de Vries voor het pand aan de Ambachtsweg Andijk. Tekst en foto’s OdB.

De overname van Timmerfabriek H.J. de Vries en Zonen is een feit. Bode Packaging in Hardinxveld-Giessendam, onderdeel van Palletcentrale Groep BV, is de nieuwe eigenaar.

Timmerfabriek H.J. de Vries en Zonen levert sinds 1910 houten verpakkingen en pallets. Alle activiteiten zoals we die gewend waren op Andijk worden voortgezet vanuit de huidige locatie aan de Ambachtsweg 4 in Andijk. Daarnaast heeft het bedrijf Bode Packaging ook vestigingen in Middenmeer, Rotterdam, Moerdijk, Sas van Gent, Hardinxveld-Giessendam en Helmond.

Oud en Nieuw
Met een nieuwe eigenaar gaat er natuurlijk één en ander veranderen. Zo zullen klanten een andere naam bovenaan de facturatie zien staan. Toch blijft het oude en vertrouwde gewoon zoals iedereen gewend was. De Palletcentrale Groep heeft, net als Timmerfabriek H.J. de Vries en Zonen, kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Jerry de Vries, een vertrouwd gezicht voor vele klanten, blijft zich met zijn vakkundigheid en enthousiasme onverminderd inzetten binnen de onderneming. Ook vertrouwde telefoonnummers en emailadressen blijven voorlopig nog gehandhaafd.

Jaren ervaring vindt elkaar
De Timmerfabriek bestaat 112 jaar, over ervaring gesproken! Een klein stukje geschiedenis voor de Andijkers. Toen de jonge Pake in 1910 in Andijk de hamer oppakte was dat het allereerste begin van wat uitgroeide tot wat we nu kennen. Het begon met de eerste werkplaats waar alles nog handwerk was en waar kisten, kratten en bakken gemaakt. In augustus 1948 heeft Piet de ambachtsschool afgerond en besluit om te gaan werken in Pake’s bedrijf en nam na verloop van tijd het bedrijf over, als enige opvolger. In de loop der jaren is er natuurlijk veel veranderd. Pake heeft het bedrijf al jaren geleden verlaten. In 1978 is Jerry het familiebedrijf komen versterken. In 2008 verhuisde de timmerfabriek van de Dijkweg, naar de Ambachtsweg in Andijk. Twee grote hallen, waarvan één wordt gebruikt als opslagplaats en de andere als werkplaats.

Frenk Snoeck is General Manager bij Bode Packaging en Jerry de Vries blijft als een bekend gezicht bij het bedrijf werken Mark Leenberg was helaas afwezig tijdens de foto.

Weloverwogen keuze
De overname van H.J. de Vries door Bode Packaging is een weloverwogen keuze. Naast het vertrouwde pakket kunt u nu als klant ook gebruik maken van de uitgebreide dienstverlening van de Palletcentrale groep en Bode Packaging in het bijzonder. Ook Bode Packaging is al ruim 30 jaar actief op het gebied van industriële verpakkingen.” Deze twee samenbrengen brengt vooral veel voordelen voor de klanten. We zien de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet.”

Contactgegevens
We maken graag kennis met al onze klanten. We zullen u de komende weken benaderen om verder kennis te maken. Heeft u eerder al vragen dan kunt u ons bereiken op de volgende manieren: Timmerfabriek H.J. de Vries, Ambachtsweg 4, 1619 BH Andijk, telefoonnummer 0228-591563 of e-mail info@exportkist.nl
Bode Packaging, Nijverheidsstraat 19-21, 3371 XE Hardinxveld-Giessendam, telefoonnummer 0184- 726800 of e-mail info@bodepackaging.nl