Foto aangeleverd

Na een tweetal jaren geen toneel is het eindelijk weer zover: Toneelgroep Europa speelt het bijzondere toneelstuk: “De Wijze Kater “van Herman Heijermans. Dit toneelstuk verscheen voor het eerst in 1917 en werd al snel een groot succes in de theaters.

Het was dan ook een schokkend stuk: het laat de stupiditeit van de heersende macht en de kleingeestigheid van de gewone burgers, maar bovenal ook de lage moraal van de mens zien. Kritiek op de adel en rechtspraak, maar dan wel verstopt als “sprookje”. Een geniale zet.
Meer dan 20 spelers brengen onder regie van Marjan Vlam een toneelstuk op de planken dat omschreven kan worden als een kostelijk kostuumstuk met een sprookjesachtige uitstraling met een rauw (actueel) randje. Geschikt voor het publiek van 8 tot 80+. Om gezinnen of grootouders met hun kleinkinderen in de gelegenheid te stellen om ook eens samen naar “het theater” te kunnen en je (klein)kind ook cultureel iets mee te geven, zijn de prijzen voor de jongeren verlaagd. Alle prijzen zijn bovendien inclusief een consumptie. (Afgekeken van het Grote Theater). Een aanrader voor ieder die nu weer eens wil genieten van theater én niet naar de Parkschouwburg in Hoorn wil of kan.

Toneelgroep Europa hoopt met dit stuk u weer eens te verrassen. De uitvoeringen zijn verdeeld over twee weekenden om ieder in de gelegenheid te stellen om te kijken. Noteer de onderstaande data in de agenda en reserveer via onze website: www.toneeleuropa.nl. U krijgt dan meteen een melding terug. (Mocht deze niet binnenkomen: kijk dan in “Spam”).

Zaterdag, zondag, maandag 29, 30 en 31 oktober. Zondag begint de middagvoorstelling om 14.00 uur én vrijdag en zaterdag 4 en 5 november. Avonden starten om 20.00 uur.

Wij wensen u een gezellige middag/avond cultuur en daarna de gelegenheid om gezellig bij- en na te praten in sociaal cultureel centrum “de Schoof”, Kerkelaantje 1 in Wervershoof.