zondag 26 mei 2024
spot_img

Top 2000 door de jaren heen

Afgelopen zaterdag heeft Muziekvereniging Excelsior, onder leiding van dirigent Nick Hoogland, weer zijn beste beentje voorgezet tijdens het jaarlijkse voorjaarsconcert in Cultura. Met het thema ‘Top 2000 door de jaren heen’ passeerden vele bekende hits de revue, zoals ‘Tommy’s Overture’, ‘Let me entertain you’, ‘In vrijheid’ en ‘Welcome to the jungle’. Maar er werden ook uitstapjes gemaakt naar swingende nummers waarmee ruimte aan diverse solisten werd gegeven.

In ‘A mi papa’ werden de solo’s enthousiast ingevuld door Paul van Stralen, Gerda Ootes en Rob Vlam. Het fraaie ‘Camile’ is speciaal voor een bugelsolo geschreven, Britte Hoogland nam hiervoor de honneurs waar.

Er was speciaal aandacht voor Ruud Sijm, die afgelopen seizoen na 67 jaar zijn actieve carrière als saxofonist heeft beëindigd. Samen met zijn vrouw Wil bezette Ruud de Vipplaatsen die zij op veiling Sarto hadden gekocht. Speciaal voor hen werd het muziekstuk ‘Aan mijn vrienden’, dat hij 30 jaar geleden zelf tijdens zijn 40-jarig jubileum als muzikant aan Excelsior heeft geschonken, ten gehore gebracht.

Ook werd aandacht geschonken aan het 25-jarig jubileum van Robin Meester. Robin speelt baritonsaxofoon en heeft de plek van Ruud Sijm in het orkest overgenomen.
Het slagwerk werd vorm gegeven door Tristan, een stagiair bij het PWN uit Frankrijk, die tot de zomer met het orkest meespeelt en Ard Botman die lid is geworden van het orkest. Zijn grote schare fans kon het concert goed waarderen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen