V.l.n.r.: Edwin Vriend, Esmeralda Klok en Michiel van der Helm. Foto aangeleverd

Op 11 december gaat het gebeuren, een heuse Top2000 kerkdienst in Andijk! Tijdens deze dienst zullen er door verschillende muziekgroepen nummers uit de Top2000 lijst gespeeld worden. De nummers gaan over verdriet, blijdschap of ontroering, ervaringen met God en of de wereld. De rode draad blijft echter de eeuwenoude boodschap uit de Bijbel.

Hoe is het idee voor een Top2000 dienst ontstaan?
Al een aantal jaar worden er in Nederland Top2000 diensten gehouden. De eerste Top2000 dienst vond plaats in 2013 en was een idee van dominee Fred Omvlee, die al eerder kerkdiensten met de gospels van Elvis organiseerde. Door het hele land worden elk jaar Top2000 kerkdiensten georganiseerd. Al meerdere jaren is er ook binnen de Gereformeerde Kerk van Andijk gesproken om een Top2000 dienst te houden in Andijk, maar mede door Corona is het er tot nu toe niet van gekomen. Maar dit jaar gaat het echt gebeuren!

Wat kunnen we verwachten tijdens de Top2000 dienst?
Tijdens deze bijzondere morgendienst zullen we, onder begeleiding van het verschillende muzikale talent uit onze gemeente en voorzien van een ware diskjockey, een verrassend repertoire aan nummers zingen met elkaar. De gemeenteleden hebben via de app en stemformulieren kunnen stemmen op hun favoriete lied. Nadat de stemming was gesloten bleek een duidelijke ranglijst te zijn ontstaan, met muziekstukken die variëren van de ‘good old’ tot meer modern, van swingend tot ingetogen.

Lokaal Talent
De begeleiding van de nummers wordt door muzikanten en zangers uit de gemeente gedaan. Er zijn 4 muziekgroepen die nummers laten horen zoals Sound of Silence, Door de Wind, Fix You en Still haven’t found what I’m looking for. En wat dacht u van het nummer Conquest of Paradise op het kerkorgel? De muziekgroepen die meewerken aan de dienst zijn Living Proof, Sound of Praise, The Robbert Bakker Selection en de familie de Kroon.
We hopen met de bijzondere invulling de morgendienst op een eigentijdse manier te beleven.

Met hartelijke groet, de Top2000 commissie, Ds. Koos Staat, Edwin Vriend, Esmeralda Klok en Michiel van der Helm