woensdag 19 juni 2024
spot_img

Trainingsjasjes Solid Aqua worden hergebruikt in Macedonië

Wat doe je met je trainingsjasje als ie te krap is of er nieuwe sponsornamen op komen te staan. Juist, dan gooi je je ‘oude jasje’ gewoon weg. Zo niet bij schaatsvereniging Solid Aqua.

De schaatsers en begeleiders van Solid Aqua vinden het namelijk doodzonde om die mooie outfits toe te vertrouwen aan de vuilnisman. Vanuit de leden werd het idee geopperd om de jasjes in te zamelen en een tweede leven te gunnen. Een tweede leven in Macedonië, waar het voor de sportende jeugd niet zo logisch is om naar te winkel te gaan om even geld voor een trainingsjasje ‘af te tikken’.

Afgelopen donderdagavond werden zo’n honderd trainingsjasjes overgedragen aan de nieuwe eigenaren. Twee bestuursleden van de stichting ‘Hulp Macedonië’, Maria Nieuwkamp en Jessica Gottenbos waren aanwezig op ijsbaan ‘De Westfries” om de kleding in ontvangst te nemen.
De Stichting “Hulp Macedonië” biedt medische en sociale hulp in de ruimste zin, zonder aanzien des persoons en ongeacht religie of bevolkingsgroep.

De trainingsjasjes komen terecht bij voetbalvereniging Radozda Mornar en judovereniging Judo Club Drim.
De stichting ‘Hulp Macedonië’ heeft hierbij als onderliggend doel om de jeugd in Macedonië actief aan het sporten te krijgen en ver weg te houden van alcohol en drugs. Samen met ouders is inmiddels het clubhuis bij de voetbalvereniging gerenoveerd en nieuwe douches gerealiseerd.

Solid Aqua is blij en trots dat het de sportende jeugd in Macedonië op deze manier een beetje kan steunen. Hopelijk gaan de jasjes een lang en goed tweede leven tegemoet in Macedonië.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen