donderdag 18 april 2024
spot_img

#Trots op onze vrijwilligers

Sporting Andijk mag zich rijk rekenen met de vele betrokken dorpsgenoten die zich belangeloos inzetten voor het goed functioneren van de vereniging, waardoor jong en oud het hele jaar door lekker kan sporten. Vrijwilligers zijn binnen iedere sportvereniging van onschatbare waarde. Van bestuurs- of commissielid tot barmedewerker, van trainer tot scheidsrechter, van onderhoudsteam tot hulp bij een tentenkamp: een vereniging kan niet zonder vrijwilligers.
Maar vrijwilligers kun je natuurlijk nooit te veel hebben. Het is veel leuker om de benodigde vrijwilligerstaken over meerdere schouders te kunnen verdelen.

Campagne
Daarom heeft een werkgroep binnen Sporting Andijk de handschoen opgepakt om te kijken op welke manier we leden, ouders/verzorgers en dorpsgenoten enthousiast kunnen maken om ook hun steentje bij te dragen, al is het maar een paar uurtjes per jaar. Om de aandacht te vestigen op onze vrijwilligers en op de campagne zijn er mooie filmbeelden gemaakt bij Sporting Andijk door onze dorpsgenoten van Framevision. Mogelijk dat je de teaser en het eerste filmpje reeds langs hebt zien komen via Whatsapp of Facebook. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je deze filmpjes ook bekijken op de website van Sporting Andijk (www.sportingandijk.nl/vrijwilligers).

In de periode van 14 t/m 27 juni gaan we alle leden bellen met een heus belteam. Doel van deze gesprekken is, om te inventariseren of er leden zijn die zich willen inzetten voor Sporting Andijk en waar hun interesses/talenten liggen. Op basis van deze informatie en de benodigde vrijwilligerstaken kan de werkgroep kijken waar nieuwe vrijwilligers in hun kracht kunnen worden ingezet. Van reeds bestaande vrijwilligers zouden we graag vernemen of zij het nog steeds naar hun zin hebben en of er misschien aanvullende wensen zijn.

Vrijwilligerstaken
Er zijn allerlei soorten taken die je als vrijwilliger kunt vervullen. Doorlopende taken: commissielid of trainer/coach. Wekelijkse taken, maar naar frequentie en tijd zelf in te vullen: scheidsrechter, kantinedienst, onderhoud of gastheer/-dame. Maar ook eenmalige taken: organisatie of begeleiding van of hulp bij jaarlijkse acties/evenementen (toernooien/tentenkamp/vogelvoeractie/grote clubactie/dorpsveiling/enz.).
Maar net als bij het sporten zelf staat ook bij het vrijwilligerswerk het plezier voorop. Daarom zoeken we graag samen met de vrijwilliger naar een juiste match in tijd en taak.
De nog in te vullen Vrijwilligerscommissie bij Sporting Andijk is straks aanspreekpunt voor bestaande en nieuwe vrijwilligers. Zij zullen ervoor zorgen dat je als nieuwe vrijwilliger wordt opgevangen en begeleid bij het uitvoeren van de betreffende vrijwilligerstaken.

Enthousiast geworden?
Ben je door dit verhaal al enthousiast geworden, dan kun je ook nu al je intenties kenbaar maken door een mail te sturen aan vrijwilligers@sportingandijk.nl. De werkgroep zal dan binnenkort contact met je opnemen.
Het Sporting Andijk belteam zal zoals gezegd vanaf 14 juni alle leden gaan bellen. Wij beseffen ons dat er natuurlijk dorpsgenoten zijn die geen lid zijn, maar best iets willen betekenen voor de vereniging. Daarom middels dit artikel ook aandacht voor deze doelgroep. Graag vernemen we ook jouw interesse/talenten via het eerder genoemde mailadres.
Bij Sporting Andijk heeft iedereen de kans om zich, op zowel sportief als persoonlijk vlak, met plezier te ontwikkelen. Onze vereniging is een sociale en gezellige ontmoetingsplaats die zorgt voor verbinding.
Graag tot snel!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen