maandag 26 februari 2024
spot_img

TROUWEN IN GEMEENSCHAP VAN GOEDEREN, ZO GING DAT IN DIE TIJD

Vroeger maakte men zelden huwelijksvoorwaarden. Als je trouwde werd alles gemeenschappelijk, dat gold voor het verleden (wat je al had) en de toekomst (wat erbij kwam).

Op het verkeerde been gezet
Sinds 2018 hebben we een nieuw wettelijk systeem en het blijkt in de praktijk dat velen op het verkeerd been zijn gezet. Men zegt: “als je nu trouwt, dan heb je toch van rechtswege huwelijksvoorwaarden”. Dat is echt niet zo! (Lees voor huwelijk ook geregistreerd partnerschap).

Uit de voetbalwereld
In onze taal gebruiken we heel veel spreekwoorden en uitdrukkingen. De uitdrukking “iemand op het verkeerde been zetten” komt uit de voetbalwereld. Als een voetballer in de schijnbeweging van de tegenstander trapt, wordt diegene op het verkeerde been gezet. Op het moment dat de ander in de gaten krijgt dat hij/zij in de maling wordt genomen, is het te laat…het hele gewicht rust op het been, waarmee de tegenstander de bal had kunnen raken. Uiteraard is het niet de wetgever die de Nederlander op het verkeerd been wil zetten, maar wat meer promotie vanuit de overheid, om aan de notaris uitleg te vragen, vóórdat je in het huwelijksbootje stapt, zou wel op zijn plaats zijn. Als je de juiste toon vindt, is heel het leven muziek! We helpen je graag de juiste muziek te maken op juridisch vlak. Voor de rest moet je zelf zorgen dat je niet aan de dans geraakt (slaags raken; met iemand in een twist komen).

Mantel&Voors Notarissen en Mediators – Half uur gratis adviesgesprek, maak er gebruik van – Andijk 0228-592224 – Benningbroek 0229-591264.

Meest gelezen laatste 7 dagen