donderdag 13 juni 2024
spot_img

Tuincentrum Boeder wordt tuincentrum De Weet

Tuincentrum Boeder sluit na ruim veertig jaar de deuren. Kweker en hovenier Bas Pasterkamp neemt het tuincentrum van Piet Boeder aan Hornpad 8 over. Voor een opknapbeurt sluit het bedrijf vanaf 2 september de deuren. Het nieuwe tuincentrum, onder de naam Tuincentrum De Weet, gaat open op zaterdag 30 september.

Het tuincentrum komt volgens Piet Boeder in goede (groene) handen bij Bas Pasterkamp, die ook eigenaar is van de nabijgelegen Kwekerij De Weet. Met vertrouwen geeft hij het bedrijf over.

1976
In 1976 opende Piet een tuincentrum naast zijn woning aan het Hornpad, waar hij samen met zijn vrouw Diny de planten verkocht. Hij had ook een stukje kwekerij en zat in de aanleg en onderhoud van tuinen. Daarnaast stond hij vanaf 1978 op meerdere markten.

In de achterliggende jaren heeft Piet verschillende medewerkers gehad, waarvan Gerda wel de langste periode geholpen heeft. “Het zou mooi geweest zijn om de bedrijfsperiode samen met haar af te sluiten”, vertelt Piet “.Maar zoals de meesten wel zullen weten is zij afgelopen voorjaar onverwachts overleden.”

Het bedrijf is geleidelijk uitgegroeid tot wat het nu is. Met veel enthousiasme en een glimp gezonde spanning gaat neemt Bas het bedrijf vanaf september over. “Zoals Piet het doet gaan we verder, althans dat proberen we, want het is niet vanzelfsprekend dat dat zomaar lukt”, vertelt hij. “Het enige dat verandert is een nieuwe naam en een nieuw gezicht.”

Zelf gekweekt
Zo wordt de naam van het nostalgisch ogende tuincentrum veranderd in Tuincentrum de Weet, een naam die aansluit bij de kwekerij van Bas. De verschillende soorten vaste tuinplanten die hij kweekt worden straks verkocht. Het assortiment blijft verder hetzelfde: groenteplanten en -zaden, grote struiken en bomen, kleine fleurige tuinplanten en alles daartussenin.

Voordat het echter zo ver is moeten Piet en Bas nog een hoop werk verzetten. Piet en Diny verhuizen naar Bovenkarspel. “Niet omdat we niet in Andijk wilden blijven, maar daar stond een huisje naar onze wens.” Ze gaan hun vrije tijd besteden aan de kinderen en kleinkinderen, maar ook aan de natuur.

“Ik ben een natuurmens, eigenlijk wilde ik boswachter worden, maar dat is niet gelukt. We gaan de natuur in want Diny en ik zijn vogelaars. Daarnaast zijn er nog wat tuinen die ik blijf onderhouden.”

30 september open
Bas en zijn vrouw Gea gaan bij hun nieuwe bedrijf wonen. In september nemen ze de tijd om het tuincentrum naar wens in te richten. “We hebben een beetje tijd nodig om het eigen te maken voordat we op 30 september de deuren openen.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen