donderdag 13 juni 2024
spot_img

Tuincentrum de Weet sluit haar deuren

Een jaar geleden namen Bas en Gea Pasterkamp Tuincentrum Boeder over. De naam veranderde, de winkel onderging een metamorfose en vol energie gingen ze met hun medewerkers aan de slag.

Na een jaar te hebben gedraaid, komen Bas en Gea tot de conclusie dat een kwekerij, een tuincentrum en een jong gezin niet te combineren zijn. Om de eenvoudige reden dat de piek van beide bedrijven tegelijkertijd valt.

Geen spijt
Bas geeft aan zeker geen spijt te hebben van het starten van een eigen tuincentrum een jaar geleden. Ondernemen is dingen proberen en risico’s nemen. Bas: “Natuurlijk wisten wij ook wel dat het in het hoogseizoen lastig zou worden om dit te kunnen bolwerken, desondanks hebben wij de stap gewaagd en het geprobeerd.” In de praktijk viel het echter niet mee om twee bedrijven te runnen die tegelijk hun seizoenspiek beleven.

Keuze
“We hebben altijd tegen elkaar gezegd: ‘we gaan het gewoon proberen en als blijkt dat het niet te combineren valt, stoppen we er mee’. Alleen hadden we niet verwacht dat dit na één jaar al zo duidelijk zou zijn”, geeft Bas aan. “Leuk is het zeker niet en we hadden het graag anders gezien, maar als ondernemer moet je keuzes maken, ook minder leuke. En door het te ondernemen, weet je pas hoe het echt is. Toekomstgericht is dit echter wel de beste keuze voor ons.”

Kwekerij
Bas gaat zich, samen met zijn medewerkers, weer volledig op de kwekerij richten.
Wat nu nog het tuincentrum is, wordt straks gebruikt voor de opkweek van Agapanthus- en andere tuinplanten.

Korting
“Wij willen uiteraard onze klanten de gelegenheid geven om aan het idee te wennen dat we gaan sluiten”, zegt Gea. “Omdat wij alles leeg willen verkopen, zullen we een opheffingsverkoop met hoge kortingen houden.

De maanden september en oktober heeft u gelegenheid hiervan te profiteren, tevens kunt u in deze periode uw eventuele cadeaubonnen inleveren (deze zijn uitgesloten van de kortingen). Deze geven we ook niet meer uit.”

Wij blijven de komende weken ons assortiment planten aanvullen, dus u kunt gewoon bij ons terecht voor mooie najaarsproducten! Op 4 november sluiten wij definitief de deuren.

Wij zijn open van woensdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen