woensdag 24 juli 2024
spot_img

Tulpenteler Niels Kreuk wint Martien Zandwijk Prijs

Kreuk maakt zich sterk voor de verduurzaming van de bloembollensector
Op donderdag 18 januari is de jaarlijkse Martien Zandwijk Prijs gewonnen door Niels Kreuk, tulpenteler te Andijk. Hij heeft deze prijs ontvangen voor zijn grote inzet voor verduurzaming van de tulpenteelt.

Kees Stoop, voorzitter van het Milieuplatform Bloembollen: “Niels heeft zich afgelopen jaar weer vol energie ingezet voor het verduurzamen van de tulpenteelt, zowel bij het telen van de bollen als bij het telen van de bloemen.
Hij krijgt deze prijs niet alleen voor het verduurzamen van zijn eigen bedrijf, maar juist omdat hij zich inzet voor de verduurzaming van de hele sector. Hij heeft zich bijvoorbeeld sterk gemaakt voor innovaties op het gebied van waterzuivering en energiebesparing. Hij draagt deze inzet uit binnen vele organisaties, waaronder de KAVB en GreenPort Noord-Holland Noord. De activiteiten van Niels voor scholieren zijn ook een belangrijke factor in de toekenning van deze prijs.”

De prijs is vernoemd naar de oprichter en eerste voorzitter van het Milieuplatform Bloembollen, de in 2013 overleden Martien Zandwijk. Martien was een groot voorvechter van duurzaamheid en van het bloembollenvak. De prijs is uitgereikt door Elly Zandwijk, de weduwe van Martien. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door lelieteler Hans van der Heijden uit Vledder. De Martien Zandwijk Prijs is ingesteld door de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur, de ketenorganisatie voor de bloembollensector. De prijs bestaat uit een sculptuur van glaskunstenaar Linda van Huffelen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen