maandag 24 juni 2024
spot_img

Twee KNRM bemanningsleden onderscheiden

De nieuwjaarsbijeenkomst van KNRM Andijk en Medemblik stond in het teken van het afscheid van een bemanningslid van Andijk en de onderscheiding van twee leden van Medemblik.

Op dinsdagavond 10 januari is de nieuwjaarsbijeenkomst van KNRM-station Andijk en Medemblik gehouden in het Nederlands Stoommachinemuseum in Onderdijk. Riemert Moleman, hoofd operationele dienst KNRM, was speciaal naar Onderdijk gekomen om René Bruin bij diens afscheid te bedanken voor 27 jaar vrijwillige inzet als bemanningslid bij reddingsstation Andijk.

Burgemeester Frank Streng, tevens voorzitter van de plaatselijke commissie, keek in zijn nieuwjaarstoespraak terug op het afgelopen jaar. Aansluitend reikte hij de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid uit aan Jaap Docter en Johan Kappelhof van reddingsstation Medemblik voor tien jaar onafgebroken inzet voor het reddingsstation.

Tot slot werd een toost uitgebracht op het nieuwe jaar waarin de reddingboten ’t Span en Bernardine en haar bemanning weer 24 uur per dag, en 365 dagen in het jaar paraat zijn voor de veiligheid op het IJsselmeer.

De Vrijwilligers Medaille Openbare Orde en Veiligheid wordt toegekend aan hen, die aaneensluitend of met een onderbreking van ten hoogste twee maanden gedurende een periode van tenminste tien jaren in repressieve dienst taken op het terrein van openbare orde en veiligheid hebben verricht bij (in dit geval) een organisatie die zich inzet voor het redden van drenkelingen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen