vrijdag 21 juni 2024
spot_img

Twee onderscheidingen op nieuwjaarsreceptie KNRM Andijk

Tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie van KNRM Andijk en KNRM Medemblik bij het stoommachine museum in Onderdijk zijn twee bemanningsleden van KNRM Andijk gehuldigt voor hun jarenlange inzet voor de KNRM.

In de tweede week van het nieuwe jaar vindt de traditionele nieuwjaarsreceptie plaats. Al jarenlang is het stoommachine museum in Onderdijk hiervoor het decor. Voorzitter van de plaatselijke commissie, burgemeester Frank Streng, heeft teruggeblikt op 2019 en vooruitgekeken naar 2020. Hierna heeft hij de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid uitgereikt aan Hans Brouwer en Teun Mooij van KNRM Andijk.

Hans heeft een medaille voor 20 jaar bijdrage aan de Openbare Orde en Veiligheid ontvangen. Hij is al sinds 1997 actief in het reddingswezen van Andijk. Hij was onderdeel van het bestuur van reddingsbrigade ‘t Span, de voorloper van KNRM Andijk. En na de omvlagging naar de KNRM is hij ook een aantal jaren de stationsschipper van KNRM Andijk geweest. Momenteel vaart Hans als plaatsvervangend schipper en is vanwege zijn ervaring en zijn beschikbaarheid zowel overdag als ‘s avonds, een grote steunpilaar voor het reddingsstation.

Teun heeft een medaille ontvangen voor 10 jaar vrijwillige inzet. Hij is sinds 2009 actief als bemanningslid en is destijds ook onderdeel geweest van het bestuur van reddingsbrigade ‘t Span. Teun is een betrouwbare opstapper en veel inzetbaar overdag en ‘s avonds.

Na de huldiging was het tijd voor een drankje met een heerlijke oliebol van regiomonteur Ferdie Veenings van de KNRM.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen