dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Tweede Kamerlid op bezoek bij G-Soos

Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot bracht op uitnodiging van gemeenteraadslid Els van den Bosch een bezoek aan de G-Soos in jongerencentrum The Future.

Bevlogen bestuursleden en betrokken vrijwilligers vertelden over het ontstaan en het succes ervan. Ruim 20 jongeren uit Andijk en omgeving vermaken zich wekelijks op vrijdagavond in het jongerencentrum, dat die avond speciaal voor hun open is.

Bestuurslid Bas Schimscheimer: “het is voor deze jongeren heel plezierig dat ze hier hun vrije tijd op een leuke manier kunnen invullen, zonder indicatie, handelingsplan, beoordeling of observatie”.

Zijn collega Sandra Arendz-Krul geeft aan, dat het veelal ouders zijn, die bar-dienst draaien en een praatje maken met de jongeren, maar dat het ook best een goed idee zou zijn wanneer andere jongeren hun Maatschappelijke Stage hier zouden komen vervullen.” Hanke Bruins Slot (CDA) spreekt met de ouders, de jongeren en het bestuur. Hanke: “Jullie doen geweldig werk. Vrijwilligers zijn voor mij de kampioenen. Dit soort initiatieven uit de samenleving moeten we koesteren.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen