dinsdag 16 april 2024
spot_img

TWEEDE ZOMEREXPOSITIE BONIFACIUSKERK

Vanaf vrijdag 7 juli is gedurende twee weekenden het werk te bewonderen van Nellie Baas uit Hoogkarspel en Ria Abbink en Elly Maris-van Wel, beiden uit Enkhuizen. De noordbeuk van de Bonifaciuskerk is het decor waartegen zij hun kunstwerken presenteren.

De schilderijen van Nellie vallen op door het uitbundige kleurgebruik. Ze werkt meestal zonder vooropgezet plan. Door te spelen met kleur, vorm en materialen, laat het werk gaandeweg zien waar ze naar op zoek is. Zo ontstaat er uiteindelijk weer een nieuw schilderij.

Ria werkt vooral in opdracht en daarbij zijn alle onderwerpen welkom, hoewel portretten wel haar voorkeur hebben. Ze gebruikt vooral olieverf, maar experimenteert ook met acrylverf of inkt. De techniek heeft ze geleerd op de Wackers Academie in Amsterdam.
Elly Maris-van Wel zat op jonge leeftijd al op een portret- en modeltekenclub en volgde allerlei creatieve cursussen. Na de opleiding Creatieve handvaardigheid VOBK bij Crejat in Alkmaar, ging ze lesgeven in beeldhouwen met speksteen en tekenen en schilderen. Behalve met speksteen heeft ze veel gewerkt met albast. De laatste jaren is ze zich meer gaan richten op het portret en model en volgt regelmatig korte opleidingen aan de Wackers Academie in Amsterdam. In de kerk is een overzicht te zien van haar beelden in speksteen.

U bent van harte welkom op deze tentoonstelling in de Bonifaciuskerk, Kerkplein 9 in Medemblik. Entree is gratis.

Let op, de openingstijden zijn anders dan gebruikelijk:

Vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli: van 13.00 tot 16.00 uur
Vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juli: van 13.00 tot 16.00 uur
Overige dagen gesloten.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen