dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Twin Power 25 jaar ervaring met motoren

Het is alweer 25 jaar geleden dat Gerrit en José Kuin in Wervershoof startte met een schuur van 35 m2 en een tweetal motoren. Inmiddels is hun bedrijf ‘Twin Power’ alweer jaren gehuisvest Andijk en is enorm gegroeid.

Motorenliefde en kennis
José is de rechterhand van haar man Gerrit. Zij neemt de gehele boekhouding voor haar rekening. Gerrit is degene met twee rechterhanden die het sleutelen tot in detail beheerst.. Toch was het José die als eerste een motor kocht. Moidje, as jai ‘t betale kenne, koup den een otootje! werd haar toevertrouwd. Maar José wilde geen auto maar een motor! Nauwelijks een half jaar later kocht Gerrit de zijne. Het onderhoud aan de motoren doet Gerrit uiteraard zelf. “Het begon ooit met een brommertje, een beetje sleutelen. Dat werd al spoedig een motor, een auto én een mooie motor erbij! Het wordt steeds groter hé, inmiddels zijn er ook tractoren en kranen bij gekomen en zelfs een schuit” aldus Gerrit.

Harley Davidson
“We zien hier veel Harley’s voor onderhoud en reparatie. Officieel dealerschap hebben we niet, maar dat heeft vooral te maken met de regeltjes die dan gelden voor de looks van bijvoorbeeld de winkel. Het gaat mij juist om de techniek en de details van deze prachtige machines. Van een mooie Ducati kan ik ook erg genieten hoor!” aldus Gerrit. Hij kent zijn vaste klantenkring en weet precies wie zijn motor gebruikt voor de mooi weer ritjes of als dagelijks vervoersmiddel. ”Soms moet je dan op een zondag toch even sleutelen, omdat je weet dat iemand maandag weer op zijn motor rekent, dus dan doe je dat gewoon.”

Niet om werk verlegen
Twin Power heeft naast de motoren ook agrarische dienstverlening. Gerrit vertelt: “Regelmatig ben ik weken bezig met bollen rooien, grondverzetwerkzaamheden of een sloot baggeren” Vele van de hiervoor benodigde machines en tractoren heeft Gerrit zelf in bezit. Ook deze machinerie vraagt om onderhoud en reparatie. Zo hoeft hij zich dus nooit te vervelen. “We hebben eerder tijd tekort”, lacht José. Vroeger gingen we er om het weekend op uit. Dat gebeurt nu veel minder vaak. Maar als we gaan hebben we het erg naar het zin bijvoorbeeld tijdens ‘de Ducati Racedagen’ dit jaar 26 tot en met 28 mei.

Zelfbouw
Naast het repareren van motoren en vervangen van onderdelen bouwt Gerrit ook het nodige zelf in elkaar. ”Het begint als een los stapeltje onderdelen en dat opbouwen tot een prachtige goed lopende machine is misschien nog wel het mooiste. Daar kan ik trots van genieten”

Vertier minstens zo belangrijk
Het is hard werken met de motoren naast de agrarische dienstverlening. Maar vertier is minstens zo belangrijk. Een weekendje weg met de motor met vrienden of naar een event is nog altijd genieten. En daarnaast doet Gerrit mee met de “Trekkertrek” ook wel Tractorpulling genoemd. Momenteel staat zijn tractor zonder blok, maar daar wordt volop aan gewerkt. “De onderdelen zijn er, maar het blok moet alleen nog even in elkaar”, lacht Gerrit. Hij heeft er nu al zin in en hoopt 20 mei nabij Heerveen bij ‘de Knipe’ als deelnemer aan de start te verschijnen. “Daar maken we tijd voor!”

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen