In samenwerking met hoveniersbedrijf Maartens wordt er volop gewerkt aan ​het ​ontwikkelen van een insectentuin. Foto's aangeleverd

De laatste jaren is door Bayer in samenwerking met hoveniersbedrijf Maartens gewerkt aan het ontwikkelen van een insectentuin. Op het Westeinde 166 verschijnt er de laatste jaren een oase van bloemen en planten.
In het centrum van de tuin is een picknickplaats gecreëerd waar personeel, maar ook iedere bezoeker van de tuin, van de heerlijk geurende bloemenpracht kan genieten.

Inspirerend groen
De binnen cirkel van de tuin bestaat uit vaste planten die aantrekkelijk zijn voor bijen en andere insecten en waar wij als mensen ook ontzettend van kunnen genieten. Het buitenste blok van de tuin bestaat uit eenjarige bloeiers. Wij (Bayer) hopen dat het bezoekers inspireert om zelf ook voor een meer bloemrijke, in plaats van een stenen tuin te kiezen. Dit zal de bijen- en insectenstand ten goede komen en maakt ieder tuin veel levendiger en dus gezelliger.

​In de tuin is een picknickplaats gecreëerd waar iedere bezoeker van de ​bloemenpracht kan genieten.

OR-code vertelt meer
In de Bayer insectentuin vindt u diverse bordjes met daarop een QR-code; als u deze met uw smartphone scant, kunt u gratis bloemzaadjes bestellen die u in uw tuin of op balkon in pot kunt uitzaaien. De bloemzaden zijn direct op te halen bij de receptie van Bayer op Westeinde 166, Enkhuizen. De insectentuin van Bayer is het hele jaar open, maar is het fraaist in de zomermaanden en begin van de herfst.

Voor jong en oud(er)
De tuin is ook voor scholen toegankelijk; er kunnen proefjes uitgevoerd worden om bijvoorbeeld de insectenstand te meten, welke bloemen en planten het meest aantrekkelijk voor insecten zijn. Een mooie manier ook kinderen al jong in aanraking te laten komen met het belang van biodiversiteit en gezonde insecten- en bijenstand voor de voedselketen. Hoe dan ook genoeg reden om eens een kijkje te komen nemen in de Bayertuin waar het nuttige en aangename op inspirerende manier is samengebracht.

Op het Westeinde 166 verschijnt er de laatste jaren een oase van bloemen en ​planten.

Meer informatie
Wilt u meer weten hoe u zelf zo’n mooi tuin kunt maken? Loop dan even binnen bij Tuincentrum en Hoveniersbedrijf Maartens, Westeinde 94 in Enkhuizen. Ook kunt u kijken op http://www.tuincentrummaartens.nl/. Zij vertellen u hier graag meer over of kunnen u helpen bij de aanleg. Wilt u ook een kijkje nemen in de bedrijfshallen van Bayer, maak dan een afspraak met tours.enkhuizen@bayer.com of scan de QR-code onderaan dit bericht. Er worden maandelijks rondleidingen verzorgd voor scholen maar ook particulieren.