woensdag 19 juni 2024
spot_img

Uilenballenavond bij IVN West-Friesland

Voor ons zijn uilen mooie, mysterieuze vogels, maar voor muizen, kikkers en andere kleine dieren zijn het ware monsters. Uilen verscheuren hen met huid en haar, tot de botjes aan toe zelfs, maar ze verteren uiteindelijk alleen het vlees. De botjes en haren worden weer uitgespuugd, in zogeheten ‘braakballen’, die voor ons mensen ideaal zijn om uit te pluizen en zodoende te ontdekken wat Meneer de uil allemaal op z’n menu had staan. Op woensdag 19 februari, tussen 18:30 en 20:30 uur, organiseert IVN West-Friesland een speciale uilenballenavond hiervoor, waarin kinderen kunnen meehelpen met het uitpluizen van de ballen en het ontrafelen van de uilenmenukaart.
Eten uilen vooral muizen? Of kleine vogeltjes? En hoeveel kikkers vangen ze? Het avondje pluizen wordt begeleid door natuurgidsen en een ecoloog van Landschap Noord-Holland die van alles weten over uilen en hun kennis graag delen met geïnteresseerden.

De uilenballenavond wordt gehouden in de Terpzaal van het Streekbos Paviljoen, deelname kost 2 euro per kind (inclusief kleine consumptie) en aanmelden is niet nodig.
Pincetten, oude tandenborstels en loepjes zijn bij het IVN maar beperkt voorradig, dus mocht u er zelf eentje mee kunnen nemen, dan graag!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen