maandag 22 juli 2024
spot_img

Uit de hand gelopen weddenschap

Het was mooi weer en de mannen waren druk aan het werk, in korte broek. Op zich niet zoveel geks aan. Maar het werd langzaam kouder, winderiger en er viel een fikse regenbui. Wie zou het eerst switchen naar een lange broek?

“Dat was het begin van een leuke weddenschap! Wie het eerst de korte broek voor een lange in zou wisselen trakteerde de ander op een kratje bier! Inmiddels is dat vier jaar geleden en werken Iwan Messchaert en zijn collega Sjors Raven van WF Dakbedekking nog dagelijks met blote benen.”

Weddenschap
“We hebben wel vaker een gekkigheidje met elkaar, een weddenschapje of een uitdaging. Maar deze loopt een beetje uit de hand en duurt inmiddels al vele seizoenen,” vertelt Iwan. “We hebben behoorlijk wat bekijks als we in de sneeuw met blote benen aan het werk zijn. Niet alleen voorbijgangers verklaren ons regelmatig voor gek. Ook collega’s fronzen nog steeds hun wenkbrauwen.”

Meest gestelde vraag
“Hebben jullie het niet koud?” is de meeste gestelde vraag. “Maar nee, kennelijk wen je eraan. Koud hebben we het niet en ik denk dat we voorlopig nog wel in korte broek doorgaan. Zeker nu het weer lente wordt en daarna zomer, geef ik in elk geval nog niet op,” lacht Iwan. Ook Sjors laat zich voorlopig nog niet kennen en dus zal het kratje bier nog wel even op zich laten wachten.

Zelfs in de sneeuw. Foto’s aangeleverd

Aanname
Als dakdekkers zijn de mannen steeds weer op een andere klus te vinden. “ Meestal nemen mensen aan dat we het wel warm krijgen door de brander, maar dat valt tegen hoor. Ook werken we veel met pvc en dan gebruik je warme lucht. Daar merk je niet veel van, het werkt niet als kachel. Warm krijg je het door gewoon hard te werken!”

Veiligheid voorop
In dit werk is veiligheid belangrijk. Soms laat een klus het niet toe om in korte broek bezig te zijn. Iwan: “Dan hebben we de lange broek mee en trekken die aan. Veiligheid staat altijd voorop!” Inmiddels werken Sjors en Iwan niet meer als duo, maar zijn ze een trio geworden. “Maar ook al vindt de nieuwe het geweldig, hij verklaart ons voor gek en doet ook niet mee met de korte broeken look. Geeft ook niks, des te meer vallen wij op. Aan aandacht geen gebrek.”

Werkkleding
Alle dagen in werkkleding, al vier jaar lang met blote benen en nooit ziek. Iwan is alleen op de zondagen onherkenbaar. “De zondagen draag ik gewone kleding, ja ook met lange pijpen,” lacht hij. “Dat vindt mijn vrouw wel leuk, dat ik ook eens iets anders draag dan werkkleding.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen