dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Uitbreiding Pop Vriend Seeds

Donderdag 6 september is de uitbreiding van het zaadpakhuis van Pop Vriend Seeds officieel in gebruik genomen. Purchase en Facility Manager Frank Hollenberg begeleidde de bouw en verrichtte de opening. Buurtbewoners en partners in de bouw genoten van een feestelijke lunch in de nieuwe hal, samen met alle medewerkers van het familiebedrijf. De uitbreiding van 2500 m2 was nodig omdat het zaadveredelingsbedrijf, dat al sinds 1956 in Andijk is gevestigd, in de afgelopen jaren hard is gegroeid.

Algemeen Directeur Lara Timmerman: “We exporteren naar meer dan 100 landen. Met onze gewassen (bonen, suikermais, spinazie, snijbiet en rode biet) zijn we in veel markten een top 3 speler geworden. Dat succes vertaalt zich naar groei van ons bedrijf; banen in Andijk maar ook de noodzakelijkheid van extra opslag ruimte voor onze producten. We zorgen ervoor dat we ook in tijden van groei de waarden van een familiebedrijf: snelheid, wendbaarheid en korte lijnen naar onze klanten blijven koesteren. In die combinatie ligt onze kracht”.

Speciale condities
In de nieuwe hal zijn de modernste technieken toegepast. Eigenaar Arwin Vriend: “Je moet je voorstellen dat er dagelijks tonnen van onze zaden bij ons binnenkomen en weer weggaan om vervolgens over de wereld te reizen. Een efficiënte opslag met de juiste condities is daarom van het grootste belang. In het nieuwe zaadpakhuis zit bijvoorbeeld een speciaal geconditioneerde cel zodat we de hoogste kwaliteit zaden kunnen leveren. De afgelopen jaren hebben we ruimte moeten huren. Dat is nu gelukkig niet meer nodig”.

Duurzaam
Bij de bouw van de nieuwe hal zijn, zoals in het gehele hoofdkantoor van Pop Vriend Seeds, de principes van duurzaam bouwen toegepast. Het dak van het pakhuis voorziet in de plaatsing van 800 zonnepanelen, waarmee een aanzienlijk deel van het elektraverbruik straks zelfstandig zal worden opgewekt. Ook is er een hoge mate van isolatie toegepast en heeft het hele pand energiezuinige LED- verlichting die automatisch in- en uitschakelt.

Spinazie seminar 26 september
Van 24 tot 28 september vinden bij Pop Vriend Seeds de jaarlijkse Open Dagen plaats. Honderden distributeurs en telers uit de hele wereld bezoeken dan de proefvelden. Dit jaar organiseert Pop Vriend Seeds een speciaal seminar voor klanten over spinazie, het gewas waarin de organisatie op dit moment wereldmarktleider is. Diverse sprekers delen de nieuwste inzichten over de markt, innovaties in het veredelingsproces en zaken als ziekteresistentie.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen