zondag 26 mei 2024
spot_img

Uitnodiging informatiebijeenkomst op 17 mei a.s. voor Andijkers inzake opvang Oekraïense vluchtelingen

Op dinsdagavond 17 mei om 19:30 uur organiseert de gemeente Medemblik in samenwerking met de Dorpsraad Andijk een informatiebijeenkomst over de opvanglocatie in Andijk voor Oekraïense vluchtelingen.
Opvanglocatie Sorghvliet

De gemeente bereidt de komende weken een tweede gemeentelijke opvanglocatie voor in het voormalige verzorgingshuis Sorghvliet in Andijk. De huidige bewoners verhuizen naar een andere Omring-locatie in de regio. We verwachten ongeveer 60-70 Oekraïense vluchtelingen op te gaan vangen op deze locatie. De samenstelling van deze groep is op dit moment nog niet bekend.

De locatie aan de Hard Grondweg waar de bijeenkomst wordt gehouden., Foto © G.van Keulen

Bijeenkomst 17 mei
Om u, als omwonende, inwoner en/of mogelijke vrijwilliger meer informatie te geven over deze toekomstige opvang, nodigen wij u van harte uit voor een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst vindt plaats in de expeditiehal van De Jong Lelies Holland B.V. aan de Hardegrondweg 1A in Andijk. Aanvang 19.30 uur! We zijn blij om over deze locatie te kunnen beschikken omdat we veel belangstellenden verwachten en andere locaties reeds volgeboekt zijn.
Inhoud avond
Tijdens deze informatieavond zijn verschillende betrokken partijen vertegenwoordigd waaronder de dorpsraad Andijk, de gemeente Medemblik, de Veiligheidsregio NHN en het Vrijwilligerspunt. We willen u zo volledig mogelijk informeren; natuurlijk krijgt u ook de gelegenheid om zelf vragen te stellen. Na afloop zal de veel gestelde vragenlijst ook gedeeld worden op http://www.medemblik.nl.

Kom met de fiets
We vragen iedereen zoveel als mogelijk met de fiets te komen! Kan het niet anders dan is er (beperkt) parkeerruimte.

Vooraf aanmelden is niet nodig.

Verkoudheidsklachten?
Heeft u verkoudheidsklachten of andere klachten van dien aard, doe een zelftest of laat u eerst testen. Heeft u klachten of twijfelt u, dan wordt u verzocht thuis te blijven. In dat geval kunt u uw eventuele vragen ook mailen naar dorpsraadandijk@gmail.com, die zorgt ervoor dat u antwoord krijgt op uw vragen. Zet in het onderwerp: “Opvang”.

Omwonenden krijgen ook een brief
Omwonenden van de opvanglocatie krijgen een schriftelijke uitnodiging die een dezer dagen bij hen in de brievenbus valt.

Verhinderd maar toch vragen?
Is u om wat voor reden dan ook verhinderd en heeft u toch (specifieke) vragen, stuur ze naar dorpsraadandijk@gmail.com en dit zorgt dat u antwoorden krijgen op uw vragen. Zet in het onderwerp: “Opvang”.

Aan deze avond werken mee:
Gemeente Medemblik (organisator)
Dorpsraad Andijk
Veiligheidsregio Noord-Holland Noord
Vrijwilligerspunt West-Friesland

Locatie
De Jong Lelies – expeditiehal
Harde Grondweg 1A
Andijk

Meer algemene informatie
Kijk op https://www.medemblik.nl/over-medemblik/hulp-aan-oekrainers

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen