maandag 20 mei 2024
spot_img

Uitreiking vrijwilligersprijs Medemblik 2018

Op 9 november werd tijdens het Vrijwilligersfeest in café Post in Midwoud voor de eerste keer de Vrijwilligersprijs Medemblik uitgereikt. Met de Vrijwilligersprijs Medemblik wil de gemeente haar waardering uitspreken voor alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in Medemblik. De afgelopen weken hebben ruim 4.000 mensen gestemd op hun favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie. Voor het oog van ruim 250 vrijwilligers werden de drie winnaars van de Vrijwilligersprijs Medemblik 2018 vanavond dan eindelijk door de jury bekend gemaakt.

De winnaars
Met een brede glimlach namen de prijswinnaars de Vrijwilligersprijs Medemblik in ontvangst; niet alleen de eervolle benoeming, maar ook een aantal prachtige prijzen van de sponsoren van de Vrijwilligersprijs Medemblik 2018. De Vrijwilligersprijs Medemblik is verdeeld in drie categorieën. Daan Immen (16 jaar), winnaar van de categorie Junior Vrijwilliger 2018 (tot 18 jaar), ging al jaren met zijn opa mee naar zwembad Het Molenbad, waar zijn opa vrijwilliger is. Ondanks zijn lichte vorm van autisme is hij zo gegroeid in zijn vrijwilligerswerk, dat hij sinds dit jaar zelfstandig kan werken als vrijwilliger. Daan zit nog op school, op het Clusius College, maar wil ook als hij van school is nog vrijwilligerswerk blijven doen.

Een nek-aan-nek race was het voor de Vrijwilliger 2018. Twee dagen voor het sluiten van de stemmogelijkheid stond Roy van der Ven namelijk nog op de tweede plaats. Roy (63 jaar) heeft een zeldzame en chronische vorm van bloedkanker, Myelofibrose, en kan daardoor zijn baan niet meer uitvoeren. Sinds 2014 zet hij zich in als vrijwilliger voor Stichting Wings of Change, een centrum voor o.a. roofvogelopvang en dagbesteding. Ondanks zijn ziekte zet hij zich gepassioneerd in en betekent hij niet alleen veel voor de Stichting, maar vooral voor de cliënten.

De meeste stemmen in de categorie Vrijwilligersorganisatie 2018 kreeg Stichting Warme maaltijdvoorziening en Rode Kruis locatie Medemblik. Door een goede samenwerking tussen beide organisaties wisten zij een doorstart te maken met het project de ‘Open Tafel’. Ruim 20 inwoners van de gemeente Medemblik, die zelf niet meer in staat zijn om te koken, eten door de Open Tafel nu dagelijks in een prettige sfeer met elkaar. Per dag zetten vier vrijwilligers zich hiervoor in.

Vrijwilligersprijs Medemblik 2018
Het Vrijwilligersfeest en de Vrijwilligersprijs Medemblik 2018 worden georganiseerd door Vrijwilligerspunt, in opdracht van de gemeente Medemblik. De fantastische prijzen voor de winnaars zijn beschikbaar gesteld door: Het Nederlands Stoommachinemuseum, Schouwburg Het Park, Esclusa Workshops, Café De Post, Dijkpop, het Stoomtrammuseum, Wings of Change en De Drom.

Van 16 mei tot en met 9 september kon iedereen een vrijwilliger, vrijwilligersproject of vrijwilligersorganisatie via de website van Vrijwilligersprijs Medemblik aanmelden. De jury, bestaande uit Sanne Bakker, Ron van Breukelen, Marijke Langendijk, Moniek Lucassen en Cor van Putten, heeft uit de totaal 59 aanmeldingen een keuze gemaakt en per categorie drie nominaties bepaald. Voor de keuze van de negen genomineerden is voornamelijk gelet op wat een organisatie, project of vrijwilliger bijzonder en onderscheidend maakt. Van iedere genomineerde is een filmpje geplaatst op de website en kon iedereen tot 5 november een stem uitbrengen. Op basis van de meeste stemmen, zijn de drie winnaars bepaald.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen