donderdag 18 juli 2024
spot_img

Uitvaart en verzekerd zijn (2)

Nadat ik in mijn vorige column gesproken heb over de verschillende soorten uitvaartverzekeringen wil ik u nu iets vertellen over het belang ervan.

In plaats van een verzekering kunt u natuurlijk spaargeld reserveren voor uw uitvaart. Zeker wanneer u wat ouder bent en daardoor de premie (te) hoog is zou dit een prima optie kunnen zijn.
Het risico is echter, dat wanneer u in een onvoorziene penibele financiële situatie terecht komt, u uw gereserveerde geld voor uw uitvaart moet gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de kredietcrisis van 2007 of in deze tijd de financiële gevolgen van de Covid pandemie.

Een uitvaartverzekering biedt meer zekerheid. Bovendien bent u gelijk verzekerd voor het totaal afgesproken bedrag en hoeft u niet meer te sparen tot u dit heeft bereikt.
Het soort verzekering hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Voor meer informatie kunt u mijn vorige column teruglezen op www. carlabasjes.nl/blog-nieuws/uitvaart-en-verzekerd-zijn-1-1.

Omdat we niet in de toekomst kunnen kijken, kunnen uw wensen voor uw uitvaart nu heel anders kunnen zijn dan in de (verre) toekomst.
Een uitvaartverzekering die alle vrijheid biedt om de keuzes te maken die er op het moment van overlijden zijn, is daarom aan te raden. Dit is een kapitaal- of sommenverzekering en keert een bedrag uit na overlijden.

Waar moet u op letten:
– Uw leeftijd
– Wat voor bedrag u wilt verzekeren en of u dit wilt laten indexeren.
In dit geval wordt de premie verhoogd gerelateerd aan de stijging van uitvaartkosten.
– Het aantal jaren dat u premie moet betalen, bijvoorbeeld 25 of 30 jaar of levenslang.
– Is de premie gedurende de looptijd hetzelfde of gaat deze omhoog
(een lage aanvangspremie is geen garantie voor een goedkope verzekering).

Een uitvaartverzekering afsluiten is dus interessant, zeker op jonge leeftijd.
Dat kan al vlak na de geboorte. Kinderen zijn vaak tot ongeveer 3 maanden verzekerd op de polis van hun ouder(s). In die tijd een eigen uitvaartverzekering afsluiten voor uw kind is echt het overwegen waard.
Op oudere leeftijd kan geld reserveren voor uw uitvaart een goede optie.

Maar ook hiervoor geldt: laat u goed informeren en vergelijk. Dit kan teleurstellingen in een toch al zo moeilijke tijd voor u of uw nabestaanden voorkomen. Ik geef u graag vrijblijvende informatie. En uiteraard begeleid ik uitvaarten voor iedereen, ongeacht een eventuele uitvaartverzekering of lidmaatschap. Te allen tijde bent u bij mij ‘verzekerd’ van een passende uitvaart!

 

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen