donderdag 18 juli 2024
spot_img

Uitvaartvereniging De Laatste Eer biedt huiskamers voor afscheid

Afscheid nemen komt altijd te vroeg en is heel ingrijpend. Dat begrijpt Uitvaartvereniging De Laatste Eer in Andijk als geen ander. Al vanaf 1913 ondersteunt de vereniging Andijk en haar inwoners bij het afscheid van hun dierbaren, zowel leden als niet-leden. Als één van de weinige uitvaartorganisaties hebben zij daarom ook twee sfeervol ingerichte huiskamers waar nabestaanden op hun eigen moment in alle rust afscheid kunnen nemen.

Huiskamers 24 uur toegankelijk
De huiskamers Largo en Rubato voorzien duidelijk in een behoefte. Nabestaanden krijgen een eigen sleutel en kunnen hun geliefde onbeperkt op eigen gelegenheid bezoeken. De kamers kunnen met eigen spulletjes en foto’s persoonlijk worden ingericht. De ruimtes hebben een eigen keukentje voorzien van koffieapparatuur, waterkoker en koelkast. Ook is het rolstoelvriendelijk en is er een invalidentoilet.

Vereniging met eigen aula
De aula van de vereniging is ook een trots bezit, normaal gesproken voorbehouden aan commerciële verenigingen. In de beginjaren van de vereniging werd het Witte Kruisgebouw genoemd als mogelijk geschikte aula. De vereniging kreeg in 1974 uiteindelijk akkoord om aan de Ibislaan een uitvaartcentrum met aula op te richten. Met vanaf 2005 als aanvulling de huiskamers.

Vast aanspreekpunt
Bij het regelen van de uitvaart en alles wat daarbij komt kijken is Yvonne Out-Breed in principe het vaste aanspreekpunt. Zij helpt onder andere met het vormgeven van de persoonlijke wensen. Bijna alles is mogelijk, ook als het gaat om de locatie van de dienst. Het mag in de aula maar ook op een andere plek, of dat nu een ander gebouw, een tuin of op een thuisadres is. Elke uitvaart wordt zorgvuldig en met gevoel uitgevoerd naar de wensen van de overledene en de nabestaanden.

Alles onder één dak
De Laatste Eer verzorgt alles wat bij de uitvaart komt kijken; van het verzorgen van de overledene tot aan kaarten en bloemen. Elk stukje van het proces met de wensen van de overledene en die van de nabestaanden als leidraad. Voor de uitvaart heeft de vereniging bovendien de beschikking over eigen dragers, allemaal afkomstig uit eigen dorp. Nabestaanden krijgen als ze dat willen ook de kans om – onder begeleiding – de kist naar de laatste rustplaats te dragen.

Vakmanschap vanaf 1913
De Andijker uitvaartvereniging heeft een indrukwekkende staat van dienst. In 1913 is de vereniging opgericht en heeft in de jaren van haar bestaan veel betekend voor veel Andijkers. In eerste instantie was er voor de uitvaarten een koets. Vanaf 1930 werd deze ingeruild voor een auto. Hoewel er in de afgelopen jaren veel veranderd is blijven de binding met het dorp, de passie voor het vak en de persoonlijke benadering. Vakkundig en vertrouwd.

Uitvaartdeposito mogelijk
Een uitvaart kost geld. Afhankelijk van de persoonlijke wensen tussen de € 4000,- en € 10.000,-. De Laatste Eer biedt daarom uitvaartdeposito’s aan zodat mensen alvast een bedrag kunnen reserveren. Voor nabestaanden een hele zorg minder. Bedragen van € 250,- of veelvouden hiervan kunnen worden gestort op de rekening van Stichting Uitvaartdposito’s De Laatste Eer.

Dankbaar voor ledenbestand
De uitvaartvereniging is er voor iedereen, zowel voor leden als voor niet-leden. Tegelijkertijd is De laatste Eer dankbaar voor het ledenbestand. De leden vormen de basis van de vereniging. Hierdoor kan de vereniging de aula in stand houden! In het verleden is er bovendien door vele Andijkers veel werk verzet om de aula te realiseren en de vereniging hoopt die met de hulp van haar leden nog lang in stand te mogen houden.

Voor meer informatie:
Uitvaartvereniging De Laatste Eer, Ibislaan 3 Andijk. Website: uitvaartverenigingandijk.nl.

Telefoonnummer bij overlijden: 0228-592254 (24 uur per dag bereikbaar).

- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen