maandag 22 juli 2024
spot_img

Uitvaartverzorgster Carla Basjes stopt en gaat door

Hoe lang heb je voor de uitvaartvereniging De Laatste Eer gewerkt? 
Zo’n 15 jaar geleden begon ik als uitvaartverzorgster bij Uitvaartvereniging De Laatste Eer (DLE) in Andijk. Mijn eerste uitvaart zal ik nooit vergeten, wat was ik nerveus! Die 15 jaar zijn echt omgevlogen. Met veel plezier, passie en loyaliteit heb ik veel uitvaarten voor De Laatste Eer mogen begeleiden. De samenwerking met de collega’s van DLE, beheerders van het uitvaartcentrum, de dragers, het zorgteam en de gastvrouwen was goed en prettig. De korte lijnen met het bestuur en hun vertrouwen in mij maakten het mogelijk om de uitvaarten vorm te geven naar de wens van de overledenen en de families. Het was geen gemakkelijke beslissing om te vertrekken, maar de kogel is door de kerk.

Waarom dit vertrek?
Door niet meer voor twee grote uitvaartverenigingen te werken, wordt mijn werkdruk lager en komt er meer ruimte om mijn eigen missie voor dit vak nog meer na te kunnen leven. In december vorig jaar zette ik voorzichtig de eerste stap en heb ik afscheid genomen van de uitvaartvereniging in Medemblik. Dat maakte deze volgende stap iets gemakkelijker.

Na 15 jaar goed bij DLE toch weggaan? 
Ja, voor mij kon niet alles zo blijven, dat was voor mij helder. Het was tijd om te kiezen en stappen te zetten. Mijn tijd bij De Laatste Eer is heel goed en fijn geweest, het heeft de uitvaartvereniging en mij veel gebracht. Juist goed op die periode terug te kunnen kijken maakt het anders verder gaan gemakkelijker. Met een beetje pijn in ‘t hart, dat wel, maar dat hoort bij afscheid nemen. Voor mij een teken dat het goed was.

Hoe verder?
Ik blijf uitvaarten begeleiden onder mijn eigen naam, wat ik naast het werk voor de uitvaartverenigingen al sinds 2012 doe. Zo blijf ik mijn passie voor dit vak volgen onder mijn eigen naam: Uitvaartbegeleiding Carla Basjes. Het zelfstandig ondernemen, met alles wat daarbij komt kijken, vind ik ook een heel mooi onderdeel van mijn werk.

Word je nu een concurrent van de uitvaartvereniging DLE?
Ik begrijp dat deze gedachte er is of zal zijn. Ik ben er van overtuigd dat mensen kiezen voor wat en wie bij hen past. De één kiest voor de plaatselijke uitvaartvereniging en een ander maakt een andere keuze. Dat kan ik zijn, maar net zo goed een andere uitvaartondernemer uit de regio. Dat is niet nieuw, dit gebeurt altijd al. Ik denk zelf daarom liever niet in concurrentie, maar in mogelijkheid tot kiezen. Er is genoeg ruimte voor elkaar. Daar geloof ik in. Het belangrijkste is dat mensen zich helemaal goed voelen bij hun keuze. Juist in een zo’n intense tijd als na een overlijden.

Uitvaartbegeleiding Carla Basjes | 06.29.24.11.83 | info@carlabasjes.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen